La Patum Infantil omple la plaça de Sant Pere de cares d'il·lusió

Centenars de nens i familiars han participat a la Patum Completa d'aquest divendres a la tarda

El salt de plens de la Patum Infantil 2024

Oscar Bayona

Ester Puigdellívol

La Patum Infantil Completa d’aquesta tarda ha omplert la plaça de Sant Pere d’infants i famílies. S'han vist cares amb tanta o més il·lusió que les dels adults. La música de la Patum sonava i la plaça de Sant Pere saltava al ritme de les comparses. 

Els petits, igual que passa en la Patum d’adults, també han tingut alguns problemes per ballar a la plaça, ja que als primers salts l’organització ha demanat per megafonia que pares i familiars acompanyants deixessin lliure l’espai més proper a les comparses, perquè el divendres el protagonisme és per als més petis: «Els pares ja vau tenir Patum Completa dijous. És el dia dels nens, us convidem que sortiu del mig de la plaça».

El temps ha acompanyat en l’arrencada de la festa, tot i que hi havia núvols amenaçadors. Finalment, la negror del cel ha descarregat en forma de quatre gotes, després del primer salt de plens. Petita pluja, una treva i a seguir saltant. Uns salts que s'han viscut amb cares d’alegria i emoció dels infants.

El moment àlgid ha arribat amb el salt de plens. Els més grans ajudaven els més menuts a vestir-se: lligar-se el mocador, cordar-se la camisa i posar-se el barret. La plaça ha quedat tenyida de verd, negre i vermell, i després del groc del foc i del gris del fum. Després d’un salt de plens amb aplaudiments i aclamacions, Laia Ruiz i Bet Solans en feien una valoració molt positiva: «Ha anat molt bé, ja havíem saltat altres vegades i en teníem ganes»