948 estudiants fan la selectivitat a Manresa, i Berga estrena tribunal amb 112

Enguany, s’ha creat una seu a l’Institut Guillem de Berguedà, on s'examinaran estudiants d'aquest institut, de Fedac Xarxa i de l'Institut Alt Berguedà de Bagà

Ambient després d'un examen de la selectivitat a l'Institut Lacetània de Manresa, l'any passat

Ambient després d'un examen de la selectivitat a l'Institut Lacetània de Manresa, l'any passat / G.C.

Gemma Camps

Gemma Camps

Manresa repartirà, a partir de demà dimarts, en quatre centres els estudiants de les comarques del Bages, Berguedà, Moianès i Solsonès que faran la selectivitat. Són un total de 948 alumnes, 42 menys que l’any passat. Hi ha una novetat, 112 alumnes de l'Institut Guillem de Berguedà i de Fedac Xarxa, de Berga, i de l'Institut Alt Berguedà, de Bagà, que s’haurien afegit a aquests 948 no es traslladaran a la capital del Bages a fer els exàmens perquè, com que és un grup prou gran, s’ha creat un tribunal que estarà al Guillem de Berguedà, centre que, durant la covid, ja va acollir excepcionalment un tribunal, si bé en condicions normals és la primera vegada que en tindrà un.

La resta d’estudiants es repartiran per l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM-UPC), amb dos tribunals, i per la FUB-UManresa, l’Institut Lacetània i la Joviat, amb un tribunal cadascun. 

A la UPC és el primer any que tindran totes les aules amb algun sistema de ventilació, ja sigui aire condicionat, on es faran les proves més compromeses amb el tema de la calor, a les 3 de la tarda, o ventiladors als sostres. Tant a la FUB-UManresa com a la Joviat hi ha aire condicionat a totes les aules, i, pel que fa a l’Institut Lacetània, que no en té, han explicat que posaran els alumnes en una sala i una aula que són les més ventilades i fresques del centre, on, d’altra banda, si fes falta, tenen ventiladors. 

El 19 de juny se sabran els resultats

Els alumnes de Catalunya s’examinaran demà, 4 de juny, i els dies 5 i 6 de juny. El 19 de juny es coneixeran els resultats de la Prova d’Accés a la Universitat (PAU) i la preinscripció universitària es farà entre el 4 i el 28 de juny. Tot i que els canvis a la ‘sele’ no seran fins al 2028, enguany ja hi ha alguna novetat, amb més matèries per triar a la fase general i a l’específica.

Subscriu-te per seguir llegint