L'ACEB demostra la seva fortalesa en una nit de premis del Berguedà que reuneix més de 300 persones

Les empreses Technic22 - eProject4, Algèmica i Paulig reben els Premis Berguedà Futur en la recuperació de la Nit de l'Empresa

La Nit de l'Empresa del Berguedà va demostrar cohesió empresarial i aposta pel territori. El teixit empresarial de la comarca va treure múscul aquest dijous al vespre en la recuperació d'un acte que va ser un èxit. Després de sis anys, l'ACEB (Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà) va tornar a organitzar la trobada del sector, en aquest cas, a les noves instal·lacions de Macusa, a Olvan. Hi van assistir més de 300 persones del món polític i empresarial del Bergueda, i també alguns dels representants econòmics i polítics del Bages.

La patronal berguedana va reivindicar la importància del sector i va reconèixer la tasca dels empresaris i empresàries amb el lliurament dels Premis Berguedà Futur. Aquests guardons van premiar tres empreses de la comarca que destaquen per la innovació i la projecció de futur. Són Paulig (Liven), Algèmica i Technic22-eProject4, que treballen en sectors estratègics per al desenvolupament del Berguedà.

Jornada reivindicativa

El director tècnic de Technic22-eProject4, Ramon Villaró; la gerent d’Algèmica, Maria Cosp i el director d’operacions de Paulig, Ignasi Montagut; van agrair el guardó, van posar sobre la taula el seu compromís amb el territori i el potencial per seguir creixent i generant oportunitats, sempre que «les administracions contribueixin a treure les pedres del camí».

Aquesta reivindicació ja la va fer notar en el seu parlament previ als premis el president de l’ACEB, Josep Maria Serarols, qui va demanar als agents polítics de la comarca que cal «que facilitin molt més les coses als empresaris», per exemple, «agilitzant les llicències d’obres», en el sentit «que compleixin amb el primer dels seus deures respecte de l’afavoriment de l’activitat econòmica de les empreses: la facilitació».

Serarols també va posar de manifest la necessitat de «millorar el posicionament del Berguedà davant l’atracció de noves inversions industrials i la inclusió del Berguedà al pròxim mapa d’ajuts regionals per a Espanya». 

La Nit de l’Empresa, que es farà cada dos anys, va ser també un espai de trobada i intercanvi entre els agents del sector i una oportunitat per fomentar la creació de xarxa i col·laboració entre empreses i representants del teixit social i econòmic del territori. 

Els assistents van gaudir d’un aperitiu a peu dret a càrrec de LesAlzines Càtering que va permetre establir converses entre el món econòmic, empresarial, comercial, polític i de serveis del Berguedà. Es va fer a l’exterior de la nova nau de Macusa, la qual anirà destinada a la fusta constructiva, una de les línies que potencia l'empresa liderada per la família Cunill. 

La segona part de l’acte va ser el sopar a l’interior de la nau, un espai decorat per a l’ocasió. Els llums que penjaven del sostre i els pins naturals que omplien la sala creaven un ambient agradable per als assistents, que es van asseure a les taules que els assignaven des de l’organització.

Havent sopat, el periodista berguedà Xavi Rossinyol es va encarregar de conduir el lliurament dels premis Berguedà Futur, com a plat fort de la nit. Entre guardó i guardó es van projectar audiovisuals amb exemples d’empreses de la comarca potents i amb projectes engrescadors, de cinc sectors: turisme, agroalimentació, construcció, indústria i talent jove.

Premis Berguedà Futur 2024

Technic22-eProject4: empresa d'enginyeria innovadora i puntera, que dissenya, desenvolupa i construeix maquinària, ofereix solucions tecnològiques i robòtiques d’alta complexitat i contribueix a enfortir el sector del metall al Berguedà.

Algèmica: empresa amb capacitat d’interpretar la societat i les necessitats actuals, per l’evolució que ha fet en el temps, passant de ser una farmàcia tradicional amb les fórmules magistrals a un projecte que té cura de les persones de manera integrativa, creant productes sota una marca comercial pròpia, que gaudeix ja de reconegut prestigi dins i fora de la comarca.  

Paulig (Liven): empresa amb una trajectòria exitosa, un arrelament fort al Berguedà i un compromís gran amb les persones que hi treballen i amb el conjunt de la societat, per haver generat nombrosos llocs de treball dins del sector agroalimentari, i per haver sabut diversificar la producció, llançant del Berguedà al món una gamma completa d’snacks d’origen vegetal d’alta qualitat.