El professor Rafael Grasa parla a Berga dels reptes de la Unió Europea

El Casal d'Europa del Berguedà va acollir dimarts la conferència 'Més enllà de les eleccions al Parlament Europeu: el futur polític i geopolític de la Unió Europea'

Conferència de dimarts al Casal d’Europa del Berguedà, a Berga

Conferència de dimarts al Casal d’Europa del Berguedà, a Berga / Casal d'Europa del Berguedà

Redacció

El Casal d’Europa del Berguedà va acollir dimarts la conferència Més enllà de les eleccions al Parlament Europeu: el futur polític i geopolític de la Unió Europea, fruit de la col·laboració entre el Casal i el Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya (Colpis). El professor de la UAB Rafael Grasa va parlar dels reptes de la UE en matèria de migracions, seguretat i relacions amb la resta d’actors internacionals.

A l’inici de l'acte, el president del Casal d’Europa, Eduard Barcons, va introduir el ponent, Rafael Grasa i va destacar la voluntat del Casal de fer més actes com aquest, que ampliïn àmbits i arribar a més públic objectiu. També va remarcar la voluntat d’obrir el Casal d'Europa a nous formats i socis.

A continuació, el director del Colpis Antoni Biarnés, va subratllar la importància de conèixer què està passant en un món globalitzat i a nivell internacional i entendre com ens afecta, per poder-nos adaptar i aprofitar les oportunitats que es presenten.

Per la seva banda, Rafael Grasa va comentar els resultats de les recents eleccions al Parlament Europeu, va explicar què és la Unió Europea i el seu funcionament, i va identificar els diferents reptes que la UE té al davant ara mateix, tant els interns (ampliació, modificació dels mecanismes de presa de decisions, dèficit democràtic) com els externs (migracions, seguretat, relacions amb la resta d’actors internacionals...).

I en el col·loqui final, els assistents varen mostrar-se preocupats pel fenomen de l’abstenció en els comicis europeus i per l’increment del pes de l'ultradreta.