Quatre dies de recorregut

Els portadors de la Flama del Canigó de Berga celebren 10 anys amb una ruta sense cotxes

Portadors de la flama del Berguedà

Portadors de la flama del Berguedà / Arxiu particular

Helena Carbonell

Helena Carbonell

Després de deu anys anant a buscar la flama del Canigó a l’emblemàtic cim en cotxe, enguany l’Associació d’Amics de la Flama del Canigó de Berga va dur a terme tota la ruta combinant trams pedalant i a peu. Un dels membres de l’entitat i de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, Gerard Esteban, va dir que per celebrar la dècada de la tradició a la comarca «es fa una ruta de tracció animal al cent per cent».

L’aventura va començar dijous a la tarda, moment en què els membres de l’associació van fer el recorregut des de Berga i fins a Castellar de n’Hug en bici. L’endemà van arribar fins a Banys de Vernet, també en bicicleta per arribar dissabte al refugi de Miralles, des d’on sortirien a les quatre de la matinada per anar a buscar la flama a l’emblemàtic cim que l’alberga. Diumenge la ruta de baixada fins a la capital del Berguedà va passar per Marialles i Prats de Monlló, en trams a peu.

La comitiva d’Igualada va ser ahir l’encarregada de portar la flama fins a Coll d’Ares. Un dels membres portadors, Joan Tort, creu que «és una tradició que durarà molts anys perquè cada any s’hi apunta més gent».