El Berguedà reactiva el Consell de les Persones Grans per millorar la seva qualitat de vida

L’objectiu és detectar les principals necessitats de les gent gran i treballar per millorar-les

Trobada donsell de les Persones Grans del Berguedà a Viladomiu Nou

Trobada donsell de les Persones Grans del Berguedà a Viladomiu Nou / CC Berguedà

Redacció

El Consell Comarcal del Berguedà ha apostat per reactivar el Consell de les Persones Grans, un espai on participen persones grans, però també professionals de centres d’atenció a la gent gran, dinamitzadors, serveis socials, tècnics i representants polítics de l’ens comarcal i ajuntaments.

El Consell de les Persones Grans del Berguedà es va crear l’any 2001 i el 2021 es va convocar per última vegada. Ara, s’ha decidit tornar-lo a convocar amb l’objectiu principal de detectar les principals necessitats de la gent gran i treballar per millorar-les. La primera trobada es va fer la setmana passada a la Torre de l'Amo de Viladomiu Nou, a Gironella.

El Consell de les Persones Grans del Berguedà serà un punt de trobada que ajudi a dinamitzar i millorar la qualitat de vida de les persones grans de la comarca. A la trobada es va decidir validar la creació d’una comissió operativa i grups de treball per analitzar els temes que s’han de prioritzar. A més, la intenció és donar més veu a les persones grans de la comarca convocant a persones a títol individual dels municipis que no tenen entitats que les puguin representar.

Els municipis que tenen entitat de gent gran activa aportaran dos representants de cadascuna al Consell. Els municipis que no tenen entitat, poden aportar dues persones majors de 65 anys que voluntàriament vulguin participar-hi. Tot i que aquesta crida de persones voluntàries ja s’ha fet, si hi ha noves persones interessades es podran anar incorporant al llarg del temps. Les persones grans usuàries de serveis i establiments d’atenció a la gent gran, seran designades pel mateix centre. També es poden apuntar familiars de persones dependents i un professional de cada un d’aquests serveis.

Els tres fronts principals que es van presentar a la trobada celebrada a Viladomiu Nou, on van assistir unes 45 persones, van ser un envelliment actiu i saludable, el reconeixement i bon tracte cap a les persones grans i la reducció de la bretxa digital. Tot el que es va treballar en la sessió quedarà plasmat també en el pla d’envelliment de la gent gran del Berguedà, que aviat es presentarà.

Totes les persones interessades a formar-ne part, poden enviar un correu electrònic a rgenoves@ccbergueda.cat o trucar al 616 027 535.