El Consell Comarcal del Berguedà, capdavanter en transformació digital

L'ens ha aconseguit el primer premi de la categoria de Consells comarcals d’entre 20.000 i 50.000 habitants, dels reconeixements Administració Oberta

Acte dels premis de l'Administració Oberta de Catalunya

Acte dels premis de l'Administració Oberta de Catalunya / CC Berguedà

Redacció

El Consell Comarcal del Berguedà ha estat guardonat en la IX edició dels reconeixements Administració Oberta per la seva maduresa digital. Concretament, ha aconseguit el primer premi de la categoria de Consells comarcals d’entre 20.000 i 50.000 habitants.

L’Administració Oberta de Catalunya (AOC) ha destacat l’ens comarcal com una de les administracions capdavanteres a Catalunya en transformació digital i govern obert en la seva relació amb la ciutadania i en la gestió interna.

Els premis Reconeixements Administració Oberta es van entregar dimarts en un acte celebrat al Teatre-Auditori de Salou, on va assistir el president del Consell Comarcal del Berguedà, Ramon Caballé.

L’acte va comptar amb la participació del secretari de Telecomunicacions i Innovació Digital, Marc Realp; de la presidenta de Localret, Pilar Díaz; de l’alcalde de Salou, Pere Granados i del director gerent de l’AOC, Santi Gallardo.

Els Reconeixements Administració Oberta distingeixen set categories d’acord amb el nombre d’habitants dels ens i la seva naturalesa:

  • Ajuntaments d’1 a 500 habitants
  • Ajuntaments de 501 a 1.000 habitants
  • Ajuntaments de 1.001 a 5.000 habitants
  • Ajuntaments de 5.001 a 20.000 habitants
  • Ajuntaments de 20.001 a 50.000 habitants
  • Ajuntaments de més de 50.000 habitants
  • Consells comarcals

Aquest reconeixement té com a objectiu posar de manifest la feina de les administracions locals i aprendre de les millores experiències per a impulsar conjuntament un país digital i obert.

Per entregar els premis l’AOC fa servir l’Índex de Maduresa Digital, una metodologia pròpia que analitza amb rigor i a partir de dades objectivables, més de 30 indicadors dels 947 ajuntaments i 41 consells comarcals.