El Berguedà convoca el servei de canguratge a domicili per a infants i joves de 0 a 14 anys

L’objectiu és promoure la conciliació i oferir suport a aquelles famílies amb necessitats puntuals de cura als seus fills i filles

Servei de cangur

Servei de cangur / Freepik

Redacció

El Consell Comarcal del Berguedà ha obert el període perquè la ciutadania pugui presentar les sol·licituds del servei de canguratge a domicili. Aquest programa és un recurs gratuït de cura de nens i nenes de 0 fins a 14 anys que s’ofereix a totes les persones empadronades en algun dels 31 municipis del Berguedà.

L’objectiu del programa és promoure la conciliació i oferir suport a aquelles famílies amb necessitats puntuals de cura als seus fills i filles de 0 a 14 anys. El servei es prestarà a un màxim de dos infants a la vegada. Està obert a totes les famílies amb manca de recursos de conciliació familiar.

Les famílies que es prioritza per aquest projecte són les següents:

  • Persones ocupades o en cerca activa de feina.
  • Famílies monoparentals amb càrregues familiars d’infants menors d’edat fins a 14 anys.
  • Famílies nombroses.
  • Famílies amb fills i filles amb diversitat funcional i/o un grau de dependència, o que requereixen una especial atenció.
  • Dones en situació de violències masclistes.
  • Famílies amb pocs recursos econòmics.

Les famílies beneficiàries disposaran d’una borsa de 40 hores que podran gastar durant un període de 6 mesos. El programa de canguratge es prestarà amb caràcter general de dilluns a diumenge de 7.00 h a 21.00 h. El temps mínim de prestació del servei és d’una hora.

El servei de canguratge a domicili serà prestat per professionals d’atenció directa que seran els responsables de dur a terme diferents activitats.

El canguratge inclou la cura dels infants, la dispensa de cures als menors que estiguin malalts en absència dels seus progenitors, la higiene dels menors, la planificació i realització d’activitats durant el temps de canguratge i l’acompanyament del menor de casa a l’escola o de l’escola a casa.

Les peticions es poden fer fins al dia 12 de juliol de forma telemàtica al lloc web www.bergueda.cat/tempsxcures o presencialment amb cita prèvia a l’OAC del Consell Comarcal del Berguedà.