Arrenca a Berga la Universitat Catalana d'Estiu de la Natura amb una cinquantena d'inscrits

Els cursos combinen sessions teòriques i sortides de camp. Aquest dijous es farà la conferència central oberta a tothom sobre 'L'aigua que ens fa patir', a càrrec de Joan Gaya

Participants a la Universitat Catalana d’Estiu de la Natura, aquest dilluns a Berga

Participants a la Universitat Catalana d’Estiu de la Natura, aquest dilluns a Berga / UCEN

Berga acull des d’aquest dilluns i fins al dimecres 17 de juliol la Universitat Catalana d’Estiu de la Natura (UCEN), que organitza l’Exploratori dels Recursos de la Natura (UPC). S’imparteixen cursos que combinen sessions teòriques i sortides de camp sobre diferents temàtiques, com ara els sentits de la natura, les entranyes de la Terra, les necessitats d’aigua i els recursos naturals. Els cursos van a càrrec de professorat universitari de la UPC i altres professionals especialitzats. 

Participants al curs ‘Explora els sentits a la natura’ van fer ahir una sortida a la Riera de Metge i a la Font Negr

Participants al curs ‘Explora els sentits a la natura’ van fer ahir una sortida a la Riera de Metge i a la Font Negr / UCEN

L’oferta formativa de la UCEN s’inclou en el Pla de formació permanent del professorat de secundària i primària del Departament d’Educació de la Generalitat i té el reconeixement de crèdits ECTS. Aquests cursos també s’adrecen a la població en general que tingui interès per cursar les temàtiques proposades, centrades en la natura. Enguany, s’hi han apuntat una cinquantena de persones. 

Participants a la Universitat Catalana d’Estiu de la Natura, ahir a Berga

Participants a la Universitat Catalana d’Estiu de la Natura, ahir a Berga / UCEN

Aquest dijous, 11 de juliol, es farà la conferència central oberta a tothom, amb Joan Gaya, enginyer industrial i consultor en temes d’aigua. Serà a 2/4 de 8 de la tarda al Pavelló de Suècia de Berga. Es titula L’aigua que ens fa patir i avaluarà la importància de prendre consciència respecte a les decisions que fan referència a l’aigua, tenint en compte la situació de sequera.