Patum 2025: el passacarrers de dimecres tindrà un salt d'homenatge a Isanta

Consulta el mapa dels recorreguts i els salts del passacarrers d'aquest dimecres i de dissabte a Berga

Passacarrers del dissabte de l'any passat

Passacarrers del dissabte de l'any passat / Arxiu/Eduard Vega

Anna Costa

Anna Costa

Berga

Dimecres 18 de juny a les 8 del vespre. És el dia i l'hora d'inici del primer plat fort de la Patum d'enguany: el passacarrers. El punt de partida serà, com és habitual, la plaça de Sant Pere, des d'on s'enfilarà barri vell amunt per recórrer el centre de Berga. Les comparses protagonistes seran el tabal, les maces, les guites i els gegants vells, acompanyats dels músics de la Cobla Pirineu i de milers de persones que se sumaran en el passacarrers. Els salts de dimecres corresponen als emplaçaments escollits per les autoritats locals i s'acaben amb tirabols a les places de Sant Joan i de Sant Pere (en total, 23 punts. Vegeu mapa adjunt).

Salt per homenatjar Josep M. Isanta

El recorregut és pràcticament igual que el de l'any passat, però enguany tindrà un salt especial d'homenatge a Josep Maria Isanta, que va morir assassinat a ganivetades durant la Patum del 2005, fa 20 anys. El salt per a Isanta serà la 19a parada de la nit, al carrer del Roser, 37 (a tocar del carrer Cervantes).

Recorregut del passacarrers de dimecres

Recorregut del passacarrers de dimecres / Aj Berga / Salvador Vinyes

Passacarrers de dissabte

Dissabte, 21 de juny, el passacarrers començarà a 2/4 de 8 del vespre des de la plaça de Sant Pere. Les comparses tornaran faran parada a les principals places del centre de la ciutat, i també serà el dia dels salts en honor a les quatre parelles d’administradors d’enguany. Segons els punts on els administradors fixen el seu salt, el recorregut varia una mica cada any. S'acabarà, com sempre, amb tirabols a les places de Sant Joan i Sant Pere (en total, 18 punts).

Recorregut del passacarrers de dissabte

Recorregut del passacarrers de dissabte / Aj Berga / Salvador Vinyes

Tracking Pixel Contents