Blog 
De rebot
RSS - Blog de Jordi Morros Graells

L'autor

Blog De rebot - Jordi Morros Graells

Jordi Morros Graells

Redactor.


Arxiu

 • 23
  Febrer
  2018

  Comenta

  Comparteix

  Twiteja

   
  Catalunya Central Manresa Les columnes Rotonda Bonavista Asfaltatge

  Poc acostumats al silenci...

  Us situo. Diumenge passat per qüestions de feina vaig ser força estona i en més d’una ocasió a la Bonavista de Manresa. S’hi feien els treballs de pavimentació i, més endavant, quan l’asfalt es va refredar, els de pintura. Em vaig endur moltes sorpreses durant el dia. Per exemple, l’aparent coordinació entre el munt de gent que treballava a l’obra (els de l’asfalt, els de la pintura, els de l’obra en si que repassaven detalls, els tècnics, els qui havien de controlar la circulació.... i així anar fent). La rapidesa amb la qual anaven per feina o la gran quantitat d’encuriosits que contemplaven l’espectacle també em van cridar l’atenció. Però el que veritablement em va impressionar va arribar sense adonar-me’n. Cap al vespre els treballs d’asfaltatge s’havien acabat, i a la plaça hi havia un agradable silenci que durant uns segons no vaig entendre. Fins que em vaig adonar que era perquè no hi passaven cotxes. És clar! La circulació va estar tallada tot el dia per fer-hi les obres, i tan acostumats al soroll constant, quotidià i rutinari del trànsit, el silenci es feia estrany. Possiblement de tant que el trobem a faltar o de tan acostumats que estem a ell. O el que és el mateix: no sabem estar sense brogit. La plaça va quedar emmudida, i a això s’hi va ajuntar que s’hi podia passejar sense por de cap vehicle. I vaig pensar: per què no pot passar més sovint, això, al mig de Manresa?

   

   

  Compartir a Twitter
  Compartir a Facebook