Blog 
El bloc de les mascotes.
RSS - Blog de marcos garcia

L'autor

Blog El bloc de les mascotes. - marcos garcia

marcos garcia

Per saber més: http://mascotapetit.blogspot.com.es/

Sobre aquest blog de Manresa

Al blog de mascotapetit actualitzem informació per mantenir al corrent a persones interessades en els animals, en els seus costums, comportaments, malalties, gustos i caràcter. ...


Arxiu

 • 03
  Febrer
  2013

  Comenta

  Comparteix

  Twiteja

   

  EL GAT SIBERIÀ, UN GAT QUE NO CAUSA LÈRGIES ALS HUMANS.

  EL GAT SIBERIÀ, UN GAT QUE NO CAUSA LÈRGIES ALS HUMANS.
   
   

  El Siberià és un gat natiu de la zona oriental de Rússia, específicament de la freda regió de Sibèria i probablement sigui el resultat de l'encreuament entre el gat europeu i el gat salvatge dels boscos siberians.

  El cap i els ulls són grans i amples, de longitud corporal llarga i esquena lleugerament arquejada.

  Els colors del pelatge varien del marró al gris. És a partir dels 3 mesos d'edat quan els comença a créixer els cabells, fins a aquest moment se li podria confondre amb un gat comú de pèl curt. Gràcies al seu llarg i espès pelatge, aquest gat pot suportar temperatures extremes de fins a 30 º sota zero. Com que estan preparats per al fred a l'estiu perden gairebé tot el pèl llarg i només mantenen el pèl curt. Quan s'acosta l'estiu és aconsellable raspallar diàriament perquè a causa de la quantitat de pèl que deixa anar pot arribar a causar boles de pèl en l'estómac. També seria bo que durant tot l'any utilitzéssim la pasta per gat. Aquesta pasta es la untem en una de les seves potes perquè el la lama i així la ingereixi. La funció d'aquesta és la d'ajudar a dissoldre les possibles boles de pèl que se li poguessin formar a l'estómac causants de molts problemes digestius.

  El seu pes varia molt d'un exemplar a un altre. Oscil d'entre 4 kg. i 9kg. Es considera un felí de complexió robusta similar a les races Maine Coon i al Bosc de Noruega, races a les se'ls associa molt.
   
  L'esperança de vida dels gats Siberians és de 20 a 23 anys la qual cosa cal tenir en compte a l'hora de decidir-nos a adoptar a un com a mascota perquè ens acompanyarà gran part de la nostra vida.
   

  Per què elegir el gat siberià com a mascota?
   

  El motiu principal pel qual la gent es decanta per aquesta espècie de gat, és perquè té la particularitat de gairebé no provocar al · lèrgies en l'ésser humà ja que els seus glàndules sebàcies no produeixen la proteïna causant d'aquestes al · lèrgies.

   A més posseeix moltes qualitats i característiques que el fan molt atractiu per a tenir-lo com a mascota. El seu caràcter és molt amigable, juganer i molt més afectuós que la majoria dels gats que solen ser més independents. El gat siberià és molt fidel al seu amo i això és molt rar en els felins. Es pot arribar a semblar, en caràcter, una mica als gossos perquè és capaç de demanar alguna cosa als seus amos a força de carícies i intensos ronroneos. Ja sabem que tots els felins són molt intel · ligents però aquest en especial ja que pot crear una estratègia espacial amb el seu entorn per aconseguir alguna cosa.
  Una altra curiositat sorprenent és que als gats siberians els encanta jugar amb l'aigua de manera que l'hora del bany serà un plaer tant per a ells com per a nosaltres perquè es deixessin banyar sense problema. Bé, si que pot haver un problema i serà el moment d'acabar amb el bany perquè es poden passar hores jugant i xipollejant en l'aigua.

   

  Denunciar
  Compartir a Twitter
  Compartir a Facebook