Blog 
El diari del Joaquim i la Laura
RSS - Blog de Jordi Santasusagna

L'autor

Blog El diari del Joaquim i la Laura - Jordi Santasusagna

Jordi Santasusagna

(Cardona, 1971) Guionista i escriptor, compta amb una desena d'obres teatrals de tota mena, així com relats i contes curts. A principis de 2011 publicarà la seva primera novel·la. www.jordisantasusagna.com

Sobre aquest blog de Cultura

Què tal un bloc de ficció? Una història dosificada en capítols setmanals? ...


Arxiu

 • 18
  Gener
  2011

  CAPÍTOL 13 - Punt i final

  Punt i final (Dolors)

  No se on sóc. Sé el que he fet, però no se on sóc. Tot és molt fosc i no puc obrir els ulls. De fet, no puc ni intentar-ho perquè sembla que no en tingui. No em sento cap part del cos. Sóc només un pensament, una ànima. O sóc un somni? No, no ho crec... als somnis sempre hi apareixen imatges, alguna cosa... però ara és tot negre. Estic enmig de la foscor més absoluta. Serà això el rebedor de la mort?

   Què és aquest soroll? “Pip, pip, pip...” , seguit i sense parar. Monòton. Sembla alguna màquina. És estrany... fa una estona ...


 • 11
  Gener
  2011

  CAPÍTOL 12 - Llums

  (CAPÍTOL ANTERIOR: Capítol 11) 

  Llums (Joaquim)

  No pot ser. La vida no pot ser tant cruel. Havia aconseguit el que porto somniant des de fa més d’un any i per una simple relliscada, ho he perdut tot. Pitjor, m’he quedat amb  molt menys del que tenia. La Laura no m’ho perdonarà mai, això. Ha estat una descàrrega que m’ha fet caure dels lloms del monstre que jo mateix havia creat i sobre el que cavalcava segur de que em portava pel camí correcte... Ara veig ben clar que la meva gran idea de fer-me passar per amic de la Laura ha estat una autèntica a...


 • 28
  Diciembre
  2010

  CAPÍTOL 11 - Nit de Nadal

  (CAPÍTOL ANTERIOR - Capítol 10)

  Nit de Nadal (Joaquim)

   Una cursa contra rellotge. Això és el que em sembla aquesta setmana. El primer que vaig fer diumenge passat al matí va ser anar a veure la meva sogra i disculpar-me. En un exercici d’extrema humilitat, gairebé arrossegant-me, vaig escoltar i acceptar tot el que em va dir. Algunes coses eren solemnes bestieses que no se d’on va treure, però en moltes tenia raó. Una raó que fa tot just una setmana no hagués admès de cap de les maneres, però que després de la revelació de la Sala Wingman, ...


 • 21
  Diciembre
  2010

  CAPÍTOL 10 - Benvinguts a la Sala Wingman

  (CAPÍTOL ANTERIOR: Capítol 9)

  Benvinguts a la  Sala Wingman (Joaquim)

   Per fi ha arribat dissabte. La setmana ha estat d’una tensió fora de mida. La Dolors continua a casa de la seva mare. Li he dit que torni, però ella no contesta i la sogra insisteix en que ja tornarà quan es trobi bé. Des de la “reunió sorpresa” de dilluns que gairebé no ens hem dirigit la paraula. Està sonada. Quin dret creu tenir a demanar la custòdia de la meva filla? Una iaia... si us plau. Falta una setmana per Nadal i res fa pensar que les coses s’arreglin. Jo no hi anir...


 • 14
  Diciembre
  2010

  CAPÍTOL 9 - La carta de l'àvia

   (CAPÍTOL ANTERIOR: Capítol 8)

  La carta de l'àvia (Joaquim)

   Avui m’he quedat a dinar a la feina. Bé, dinar és un dir. M’he comprat una bossa de patates i una Coca-cola. Tinc ganes de plegar i anar a veure la Dolors. Començo a pensar que deixar-la de aparcada i obsessionar-me amb la Laura ha estat fatal. He de recuperar-la sigui com sigui.

  Per altra banda, la conversa d’aquest matí amb la Laura pel Facebook m’ha obert una petita escletxa d’esperança en el seu caràcter. Potser al fons de tot encara li queda una mica de sensibilitat i ...


 • 30
  Novembre
  2010

  Capítol 8 - Solitud

  (CAPÍTOL ANTERIOR: Capítol 7)

  Solitud (Laura)

  - Mama ! Que t’he dit que el papa és a la comissaria dels mossos !!

  Encara deu dormir la mona. Encendré el llum.

  - Mama ! Que has d’anar a buscar...

  No hi és. Hòstia, on ha anat? Miro al lavabo... i tampoc. I a la resta de pis... res de res.

  Quan ha marxat? No he sentit res... Què  faig, jo ara? Estic espantada...

  Me’n torno a la meva habitació i m’assec al llit completament desconcertada. Tinc el pare a comissaria i la mare desapareguda. Mai m’havia sentit així......


 • 23
  Novembre
  2010

  Capítol 7 - Diumenge infinit

  (CAPÍTOL ANTERIOR: Capítol 6)


  Diumenge infinit (Laura)

  No es pot conduir amb mitja ampolla de whisky a l’estómac, i aquest taxista ho ha entès. Realment va fotut perquè les maniobres que fa no tenen cap sentit. Ara s’acaba de saltar un semàfor en vermell i un cotxe que es creuava ha hagut de frenar. El taxista m’ha tornat a mirar pel retrovisor fent un gest de “ha faltat poc”...

  L’hem perdut. Al passar aquell semàfor ha trencat a la dreta i no sabem on ha anat.

  - Ahí está ! – ha cridat el taxista. En una cruïlla l’hem vist pa...


 • 16
  Novembre
  2010

  Capítol 6 - Llàgrimes

  (CAPÍTOL ANTERIOR: Capítol 5)

  Llàgrimes (Joaquim)

  M’eixugo les llàgrimes i em rento la cara. L’espectacle d’aquest migdia ha superat qualsevol de les meves previsions més pessimistes. Altres vegades hi havien hagut discussions tenses, però sempre s’acabaven amb algun canvi de tema per part meva o de la Dolors... No se què li ha passat. Jo patia pel comportament de la Laura i resulta que qui m’acaba fallant és ella.

  Sec a la saleta i engego el televisor.  A fora plou i trona. Un altre diumenge a la tarda a casa, però amb una amargor q...


 • 09
  Novembre
  2010

  CAPÍTOL 5 - Aniversari feliç !

  (CAPÍTOL ANTERIOR: Capítol 4)


  Aniversari feliç (Joaquim)

   Són dos quarts de dues de diumenge i anem passejant tot xino-xano amb la Dolors cap a casa de la seva mare. La Laura és a casa. L’he sentit arribar gairebé a les onze i, tot i que intentava no fer soroll, s’ha entrebancat amb la cadira de la seva habitació. Pots comptar com venia, a aquelles hores...

  Tal i com vaig decidir, no li he dit res. Li he explicat a la Dolors que millor que la deixéssim dormir, per no tenir un mal dinar, i no ha dit res. Li deu estar bé. Intentarem passar el...


 • 02
  Novembre
  2010

  Capítol 4 - Veritats i mentides

  (CAPÍTOLS ANTERIORS: Capítol 1 - Capítol 2 - Capítol 3)

  Veritats i mentides (Joaquim)


  Com ho farem ara només amb el meu sou? Porto tot el divendres fent comptes, mentals i en paper, i veig que no ens podrem permetre ni un sol imprevist. La hipoteca se’n menja més de la meitat (en mala hora se’m va acudir canviar de pis) i l’atur que cobrarà la Dolors serà poc més que ridícul, igual que la indemnització que li toca. Em fa molta, molta ràbia haver-ho de reconèixer, però tindrem sort que la Laura és econòmicament independent, tot i desconeixent e...