Blog 
El raspall
RSS - Blog de Francesc Galindo Reyes

L'autor

Blog El raspall - Francesc Galindo Reyes

Francesc Galindo Reyes

Cap Àrea Societat Manresa.


Arxiu

 • 31
  Març
  2018

  Comenta

  Comparteix

  Twiteja

   
  Catalunya Central Les columnes

  Sobre el temps

  Jo creia que el temps jugava a favor i que el seu pas contribuïa a millorar (no des del punt de vista que envellim, però sí en molts altres aspectes). I tenia motius raonables per fer-ho perquè el pas del temps permet evitar repetir errors, acumular experiència, aprendre a fer-ho millor... Error.

  El temps i el seu apuntador, la història, no és lineal sinó circular. La història és una persona perduda al bosc que acaba caminant en cercle. Hi ha una tendència i se segueix i tendeix a portar l’individu al punt de partida, que sempre és la ignorància. El sentit comú, la intel·ligència, la capacitat d’anàlisi és el que permet avançar en comptes d’anar enrere. Així que un polític amb aquestes capacitats de fa 30 anys feia una política de més abast que un d’ara que no les tingui.

  Fonamental per avançar són els punts de referència i, com que som en un moment d’extrema dispersió, la cosa es complica fins al punt que un governant pot ser aclamat per troglodita tant com un jutge per prevaricador, un polític a l’oposició pot no fer d’oposició i al mateix temps estar supersatisfet de la seva tasca, gent que fa dècades que lluita per una causa pot ser insultada per aquells que ni l’entenen. I no passa res perquè hi ha tantíssima gent caminant en cercle que fer-ho és el més normal del món.

  Un savi consell era «ja arribarà la primavera», però les primaveres arriben i passen veloces.

   

   

  Compartir a Twitter
  Compartir a Facebook