Blog 
La mirada del balcó
RSS - Blog de Loreto76

L'autor

Blog La mirada del balcó - Loreto76

Loreto76

Llicenciada en psicologia, educadora infantil i administrativa. Treballo a l'Administració de la Generalitat i estudio Filologia catalana.

Sobre aquest blog de Manresa

Pensaments, idees i sentiments passats pel sedàs del balcó.


Arxiu

 • 18
  Gener
  2013

  Comenta

  Comparteix

  Twiteja

   

  Passar el barret

   
  Dec ser ingènua de mena, però tractar amb persones astutes i alhora àvides d’enredar a tothom em genera tensió i recel, segurament per por de no estar a l’altura. Per això, de petita, no m’agradava jugar a cromos i, de gran, prefereixo anar a comprar a les botigues convencionals que en els mercats on encara es practica el regateig.

  Deixant de banda aquesta reflexió, he llegit a la premsa que un teatre de Barcelona ha adoptat el sistema de la taquilla invertida, que consisteix en que els espectadors i espectadores paguin la quantitat de diners que considerin justa un cop presenciat l’espectacle. La idea no és nova sinó que ve a ser una actualització d’allò que fan els artistes de carrer quan “passen el barret”.

  De moment, el director de la sala teatral es mostra satisfet amb la recaptació que estan aconseguint però caldrà veure si, a la llarga, un cop passat l’efecte inicial, el mètode serveix per eixorivir el teatre de casa nostra, ara que les companyies ja no reben subvencions i els espectadors tenen les butxaques cada cop més buides.

  Diuen que les persones ens adonem més dels defectes dels altres quan nosaltres també els tenim. Per això crec que el director del teatre peca d’ingenuïtat a l’hora de pressuposar tanta bona fe en les persones.

  De pillets, n’hi ha per tot arreu i de tota mena. Alguns també són aficionats al teatre. Si no, fixeu-vos en la munió de persones que es retiren dissimuladament quan l’artista que actua a la Rambla passa el barret.

   

  Denunciar
  Compartir a Twitter
  Compartir a Facebook