Blog 
La mirada del balcó
RSS - Blog de Loreto76

L'autor

Blog La mirada del balcó - Loreto76

Loreto76

Llicenciada en psicologia, educadora infantil i administrativa. Treballo a l'Administració de la Generalitat i estudio Filologia catalana.

Sobre aquest blog de Manresa

Pensaments, idees i sentiments passats pel sedàs del balcó.


Arxiu

 • 17
  Agost
  2012

  Comenta

  Comparteix

  Twiteja

   

  Rebaixes d'estiu

  Tal com va explicar fa dies Eugeni Sallent, el director de TV3, la programació prevista per aquest estiu es basa en reposicions de series pròpies que en el seu moment van tenir índexs d’audiència elevats, com “El Convidat”, “No me les puc treure del cap”, “Plats Bruts” i “Majoria absoluta”.
   

  Puc comprendre els motius que han portat als responsables de la cadena a repetir i repetir els mateixos formats i confio en el seu saber fer ja que entenc que els diners que s’estalviïn a l’estiu, quan l’audiència cau, s’invertiran en oferir una programació moderna, variada i de qualitat de setembre a juny. Cal agrair-los la prudència, doncs, sobretot perquè arran de la pujada de l’IVA prevista pel setembre molts ciutadans no podrem accedir –almenys de manera legal- a cap altre tipus d’expressió cultural ( tret dels llibres que, de moment, continuaran gaudint de protecció).
   

  Avui m’assabento que la quarta reposició de Plats Bruts ha estat acollida magníficament pels telespectadors catalans, amb una quota d’audiència mitjana de 19,9 %, semblant a la de “La Riera”. Això demostra que “Plats bruts” continua essent una bona comèdia per la qual no passen els anys, bé, en l’aspecte visual sí, només cal veure les camises d’en David o la indumentària de la Mercedes, però els seus diàlegs continuen arrencant somriures.

  Una bona notícia, sens dubte. Ara potser només caldria comprovar si la canícula de la sobretaula, l’escandalós augment de treballadors aturats, els migrats recursos econòmics que les persones disposen per dedicar a l’oci no televisiu i, sobretot, l’escarransida qualitat de la programació de les altres cadenes, no contribueixen, i força, al sorprenent èxit de “Plats Bruts”.

  Sort que al setembre arribarà la programació de debò, aquella que no està de rebaixes. Creuem els dits.

   

  Denunciar
  Compartir a Twitter
  Compartir a Facebook