Blog 
Les pinzellades
RSS - Blog de Enric Badia Aztarain

L'autor

Blog Les pinzellades - Enric Badia Aztarain

Enric Badia Aztarain

Cap Àrea de Societat de R7.


Arxiu

 • 15
  Maig
  2018

  Comenta

  Comparteix

  Twiteja

   
  Catalunya Central Les columnes

  Presidents a Berlín

  Catalunya, capital Berlín. El camí de Quim Torra al davant de la Generalitat s’inicia a Alemanya, lluny de casa, però al costat dels de casa. Un gest. Un dels gestos que sembla, pel que ha dit el nou president de la Generalitat, que hi haurà en els propers mesos. Reunió a Berlín i, se suposa, formació de govern.

  Cal donar el vistiplau a la tria de consellers i conselleres. I, potser, fins i tot cal que qui hagi de ser nou conseller del govern Torra rebi la trucada personal de Puigdemont, perquè quedi clar que les regnes del poder de Catalunya les porta qui les porta.

  Quim Torra ja és president. El país va sentir un cert alleujament diumenge quan la CUP va dir que els seus 4 diputats votarien una tranquil·litzadora abstenció. Al país, hi havia una certa necessitat de tenir un govern efectiu, un grup d’homes i dones que facin polítiques de sanitat, educació, cultura, infraestructures... Persones al davant dels diferents departaments que gestionin, decideixin i plantin cara als que tindran al ministeri.

  Els dos presidents catalans són a Berlín, reunits per governar. Al Parlament, els partits de l’oposició intenten refer el discurs després d’esgotar la crítica per les piulades. I a Madrid, Rajoy inicia contactes. Perquè el 155 hauria de tenir les hores comptades, oi?, i ara caldria diàleg, i hi ha presos i exiliats, i Europa mana que es parli, i...

   

  Compartir a Twitter
  Compartir a Facebook