Blog 
Opinions discutibles
RSS - Blog de ramon martin

L'autor

Blog Opinions discutibles - ramon martin

ramon martin

Nascut el 1970 al Pont de Vilomara, fet a Manresa i, actualment, residint tant com pot a Camps (Fonollosa). Empleat públic i opinador aficionat.

Sobre aquest blog de Societat

La meva opinió. Discutible i gens vinculant.


Arxiu

 • La mida de l'estelada

  Jo tampoc crec en les casualitats. Segur que el fet que els escorcolls, les detencions i les filtracions de les converses d'en Pujol a les portes de l'inici del judici a Mas i les mobilitzacions en suport seu tenen més d'estratègia (encertada o no) que d'altra cosa, oimés si pensem quan fa que Maragall va parlar del 3%.

  Però jo fa molt que no crec en casualitats i, per tant, tampoc crec que el gir independentista de CiU just quan es començaven a destapar tots els assumptes relacionats amb el seu finançament i els afers del clan Pujol, no ti...


 • ... són conquestes

  Segons la web de Via Michelin, un turisme en circumstàncies normals de trànsit triga 56 minuts a fer el trajecte de l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron de Barcelona a l'Hospital de Blanes. Així, doncs, em costa entendre que entri dins dels "cànons normals" que una UCI mòbil, de matinada, trigui dues hores a fer el mateix recorregut mentre hi ha la vida d'una nena en joc.

  De fet, hi ha moltes coses dins dels "cànons normals" que potser no ho haurien de ser tant. I una d'elles és que, si Catalunya ha de disposar únicamen...


 • Riscos bananers

  La tancada de la PAHC a l'Ajuntament de Manresa, o més aviat els seus resultats, han tingut prou ressò per protagonitzar dos articles d'opinió a Regió7.

  En el primer, el Marc Marcè proposa dues possibles explicacions al fet que aquella tancada provoqués una reacció tan ràpida, però jo m'atreveixo a apuntar una tercera possibilitat que considero gens inversemblant: potser la solució que es va trobar no estava a l'abast dels tècnics i es va improvisar políticament obviant tot allò que hi ha est...


 • L'altra més gran mentida.

  Com que ja fa molt temps vaig confesar en un post d'un altre blog la meva creixent aversió cap a les festes nadalenques, no crec que sigui sospitós de discrepar per romanticisme de l'article de l'Anna Carballo en el qual defensa no enganyar els nens respecte a les tradicions d'aquesta època.

  Sí que ho faig, però, perquè veig el seu rebuig al que ella anomena "la més gran mentida" com un exemple més del qüestionament sistemàtic a un estil pedagògic que sembla que només tenia inconvenients però d...


 • Criminals amb classe

  La violència masclista és un dels crims que, deixant de banda el judici personal d'un servidor, més rebuig social generen al nostre espai i temps. Tot i així, malauradament, segueix sent massa freqüent que aquests fets ocupin titulars als nostre diaris. De fet, aquests titulars són els que estan ajudant a generar aquesta consciència social que ens hauria de portar, amb una mica de sort, a la seva erradicació.

  No obstant això, ni tan sols en un capítol tan sensible com aquest, en el que és relativament f&agra...


 • OLOR A POPULISME

  El 17 de desembre el Francesc Galindo feia una entrada interessant al seu blog “el raspall” en la qual argumentava la dificultat que hom té d’olorar-se un mateix. L’endemà el Xavier Domènech escrivia una altra a “a tort i dret” on reflexionava sobre l’encert o no de Carles Puigdemont en parlar de “populisme constitucional consistent que els catalans no tenim dret a votar i, si votem, no val”.

  En aquest segon, el propi Domènech ens facilita la definició del mot “populisme: aprofitament dem...