Blog 
Opinions discutibles
RSS - Blog de ramon martin

L'autor

Blog Opinions discutibles - ramon martin

ramon martin

Nascut el 1970 al Pont de Vilomara, fet a Manresa i, actualment, residint tant com pot a Camps (Fonollosa). Empleat públic i opinador aficionat.

Sobre aquest blog de Societat

La meva opinió. Discutible i gens vinculant.


Arxiu

 • 29
  Diciembre
  2016

  Comenta

  Comparteix

  Twiteja

   
  Catalunya Central Les columnes Violència Masclisme Periodisme Quintà

  Criminals amb classe

  La violència masclista és un dels crims que, deixant de banda el judici personal d'un servidor, més rebuig social generen al nostre espai i temps. Tot i així, malauradament, segueix sent massa freqüent que aquests fets ocupin titulars als nostre diaris. De fet, aquests titulars són els que estan ajudant a generar aquesta consciència social que ens hauria de portar, amb una mica de sort, a la seva erradicació.

  No obstant això, ni tan sols en un capítol tan sensible com aquest, en el que és relativament fàcil prendre partit, som capaços de treure'ns de davant dels ulls el prisma que ens fa veure ciutadans de primera i de segona o, en aquest cas, criminals de primera i de segona.

  Serveixi com a exemple el seguiment de l'assassinat masclista comés per Alfons Quintà fa deu dies en què el titular de Regió 7 anunciava que havien trobat morts a casa seva a aquest  (en primer terme i recordant el càrrec que havia ocupat a TV3) i la seva dona (així, tal qual, sense nom i com si encara després d'haver-la matat fos de la seva propietat. Potser la va matar perquè era seva).

  En el mateix article, a l'edició de paper, es dedicava encara una columna a explicar-nos quin era el perfil del tal Quintà, com a una mena d'exaltació de la seva figura, en lloc de resumir-ho tot dient que es tractava d'un assassí masclista.

  Però no contents amb això, l'endemà encara s'encapçalava el seguiment de la notícia en una columna amb "la nota de comiat de Quintà revela que la seva dona el volia deixar", no sé si amb ànims de justificar l'acte criminal de l'ex-periodista. El mateix dia i al mateix diari un titular relatiu a un altre crim es referia a "l'assassí de Súria" que, evidentment, ni era periodista ni havia dirigit mai TV3.

  La consciència de classe pot estar molt bé pels qui reivindiquen la seva lluita, però davant dels crims i especialment dels de gènere, no ens podem permetre distincions per aquest criteri. Un criminal és un criminal i, si un periodista cau en la temptació d'excurpar-lo per classisme, corporativisme o qualsevol altre motiu, està traïnt la seva responsabilitat social i professional. I si ho fa inconscientment, si és que veiem menys greu que un personatge reputat perpetri un crim que si ho fà un qualsevol, llavors tenim un problema greu com a societat.

   

   

   

   

  Denunciar
  Compartir a Twitter
  Compartir a Facebook