Blog 
Punt de Vista
RSS - Blog de Jordi Escudé Vila

L'autor

Blog Punt de Vista - Jordi Escudé Vila

Jordi Escudé Vila

Redactor de comarques.


Arxiu

 • 01
  Maig
  2018

  Comenta

  Comparteix

  Twiteja

   
  Catalunya Central Les columnes

  Els beneficis del porta a porta

  Santpedor va repartir ahir un miler de flors de temporada entre els veïns. És l’acte d’agraïment anual que l’Ajuntament fa als santpedorencs per la col·laboració que ja fa 14 anys que presten en la recollida selectiva porta a porta. Una iniciativa ja plenament consolidada, de la qual van prenent exemple altres municipis de la comarca, i en tan sols un parell d’anys s’hi han apuntat Artés, Navarcles i Navàs, i estan a punt de fer-ho Súria i Avinyó.

  I és que, com a mínim allà on ho han provat, han vist que l’experiència funciona per més que, com amb tot canvi, al principi sempre hi ha qui hi és reticent. Els efectes són els esperats, i en alguns casos fins i tot millors del que es preveia, o com a mínim així ho asseguren els ajuntaments impulsors. 

  De fet, governi qui governi, no sabem de cap que s’hagi fet enrere, i això deu voler dir que el sistema dóna prou bons resultats, fins al punt de capgirar la situació de partida: si abans es reciclava cap al 30 % del residu general, ara s’assoleixen nivells del 70 % o més de reciclatge. I sí, és cert que la inversió inicial és cara: el material per a la recollida, l’organització i la logística, i això sense tenir en compte els embolics que més d’un veí es deu haver fet abans no deu haver memoritzat el calendari per saber què toca llençar cada dia. Però aquest mateix veí, a la llarga, es veurà compensat per un rebut (com a mínim el de les escombraries) més econòmic.

   

  Compartir a Twitter
  Compartir a Facebook