Blog 
Punt de Vista
RSS - Blog de Jordi Escudé Vila

L'autor

Blog Punt de Vista - Jordi Escudé Vila

Jordi Escudé Vila

Redactor de comarques.


Arxiu

 • 15
  Octubre
  2017

  Comenta

  Comparteix

  Twiteja

   
  Catalunya Central Les columnes

  Un desengany amb la vella Europa

  Sempre m'havia definit com un europeista de soca-rel, convençut de les virtuts de la Unió, amb una economia pròspera i una moneda forta i solvent com a primer pas de cara a una Europa dels pobles, solidària, justa, preocupada per la seva gent i per la de fora. Però la crisi econòmica, la humanitària dels refugiats i el procés que viu Catalunya m'han obert els ulls, i per aquella Europa que tant idolatrava ara sento un profund menyspreu.

  El somni de l'Europa pròspera s'ha convertit en una Europa més aviat dèbil i amb serioses dificultats per superar la crisi; l'anhelada Europa dels pobles en realitat és aquella que ha estat volgudament incapaç d'acollir les ínfimes quotes de refugiats marcades; i l'Europa unida no és més que un guirigall de països que es miren el melic sense cap interès pel veí tot i el fals col·leguisme que només amaga la por que es desencaixi el puzle. É

  s una Europa manegada per i per als funcionaris que la governen, lligats a fortunes empresarials i bancàries que mantenim i, si convé, rescatem, i aquí no ha passat res. 66 anys després, aquella Europa que va néixer amb les millors pretensions va pel camí de ser un dels fracassos més estrepitosos de l'era contemporània.

  Ara que la Constitució està en boca de tots, és bo recordar que Europa no ha estat capaç de ratificar-ne completament una de pròpia. A mi, aquesta Europa m'ha perdut, i molt haurien de canviar les coses perquè em torni a recuperar.

   

  Compartir a Twitter
  Compartir a Facebook