Blog 
Ras i cru
RSS - Blog de Marc Marcè

L'autor

Blog Ras i cru - Marc Marcè

Marc Marcè

Director de Regió7


Arxiu

 • 02
  Juny
  2018

  Comenta

  Comparteix

  Twiteja

   
  Catalunya Central Les columnes

  Rocky Sánchez

  A simple vista sembla el guapo de la tuna d’una residència universitària de Madrid, però li hem de concedir que té l’expedient d’un d’aquests boxadors que sempre s’aixequen de la lona, per vegades que el tombin. Sánchez és Rocky.

  Malgrat les enormes diferències que hi ha entre els dos personatges, Sánchez i Rajoy tenen en comú un cromosoma fanàticament competitiu, supervivent, irreductible. Tots dos tenen una visceral voluntat de poder que intenten dissimular. Rajoy l’ha exercitat sent un soldat de l’Estat, un artiller del BOE; Sánchez ho ha fet sent el que als Estats Units en diuen un maverick, una figura política rebel que sempre lluita contra corrent. Finalment, la increïble resistència de Rajoy ha acabat sent abatuda per algú tan irreductible com ell.

  Rajoy ha estat un personatge nefast per a Catalunya i el principal responsable d’una crisi política descomunal que només ell tenia a les seves mans canalitzar, gestionar, reconduir. Sánchez, que n’ha estat còmplice, arriba en un moment idoni per a la distensió. No sabem si té el que cal per aconseguir-la. Sabem que té una voluntat granítica, que resarà a qualsevol sant que li permeti guanyar una medalla, i que deu ser més o menys llest si ha arribat fins aquí.

  No sembla que tingui gaire fons ni gaire gruix. No sembla que tingui gaire cultura política ni que hagi llegit gaire. No són les qualitats ideals. No necessitem un atleta, sinó un artista. Però qui ho sap. Potser és un Zidane, i té sort.

   

  Compartir a Twitter
  Compartir a Facebook