Blog 
Viatjar amb tren per Europa
RSS - Blog de Joaquin GT

L'autor

Blog Viatjar amb tren per Europa - Joaquin GT

Joaquin GT

"En un món dominat pels avions i vols, potser preferiràs un mitjà de transport més pintoresc, romàntic, còmode, excitant, interessant, més aventurer, o potser en compte de cridar-lo "miedo a volar" vols aportar el teu granit d'arena i contribuir al medi ambient."

Sobre aquest blog de Manresa

M'agrada la tranquil·litat de viatjar amb Tren per Europa.


Arxiu

 • 17
  Abril
  2013

  Comenta

  Comparteix

  Twiteja

   

  Línia ferroviària de l'Alt Rin

  L'estació de "Basel Badischer Bahnhof" a Suïssa, està gestionada per l'empresa estatal alemanya DB. Encara que està situada en el país suís, les vies i part del vestíbul són extraterritorials, és a dir que pertanyen a l'estat alemany. (L'altra estació central, Basel SBB és gestionada per l'empresa estatal suïssa SBB/CFF/FFS) . Per la dita estació passen les següents línies (entre altres de menor importància) : 
  - Rheintalbahn o línia de la Vall del Rin. 
  - Wiesentalbahn o línia de la Vall del Wiese. 
  - Hochrheinbahn o línia de l'Alt Rin.
   
  Esta última línia ferroviària, part de l'estació de Basel fins a l'estació de Singen que continua fins a la ciutat de Konstanz en el llac del mateix nom (Bodensee). La via circula la major part paral·lela al marge dret del riu Rin, per territori alemany exceptuant la comentada ciutat de Basilea, i el cantó de Schaffhausen (on es troben les famoses cascades del Rin) entre Erzingen i Bietingen gestionada per ambdós companyies (DB i SBB) , i és de doble via fins a Walshut i de simple via fins a Konstanz. Des de fa algun temps els trens regionals (RB) des de Basilea (Basel Bad Bf) , només arriben fins a la població d'Erzingen, i el tram suís fins a Schaffhausen cal realitzar-ho amb autobús. A partir d'ací tornen a haver-hi trens fins a Konstanza. Llocs a visitar en esta ruta: Grenzach-Wyhlen, Rheinfelden, Bad Säckingen, Laufenburg (Baden) , Waldshut-Tiengen, Neuhausen, Schaffhausen, Singen i Constanza. Més informació en: Linia Alt Rin

   

  Denunciar
  Compartir a Twitter
  Compartir a Facebook