Cal Rosal ha engegat aquest dissabte el tradicional mercat del bolet, com sempre, coincidint amb la celebració de la diada de Catalunya. Les parades de venda de bolets van començar amb no gaire varietat ni tampoc una excessiva quantitat de bolets, tot i que es tracta de condicions normals per ser just l’inici de la temporada. Tot i això, degut a la quantitat d’aigua que ha caigut als boscos amb les pluges dels darrers dies, es preveu que de cara a la propera setmana augmenti notablement la producció de bolets i que es reflecteixi també a les parades del mercat de Cal Rosal. 

«De bolets n’hi ha, però molt pocs perquè encara és molt d’hora», explicava Marc Gassó, de la parada de «La Francisca» . Dissabte només hi havia quatre parades en funcionament i dues més que, com a mínim durant el matí, van romandre tancades. De les quatre parades obertes, dues eren de bolets, una d’embotits i l’altra de formatges i mel. Pel que fa a l’altra parada de bolets que hi havia aquest dissabte al mercat, Lluïsa Vilalta també es va mostrar confiada en què la setmana que ve s’incrementarà la producció de bolets i, per tant, la seva venda. «La setmana que ve hi ha d’haver una explosió de bolets», va assegurar. 

De moment, els tipus de bolets que predominen a les dues parades són els rovellons, els ceps i els rossinyols. Tot i també hi ha alguna varietat més en poques quantitats, s’espera que a mesura que avanci la temporada n’arribin més.

El mercat del bolet de Cal Rosal és un dels més populars de Catalunya. De fet, com expliquen els paradistes de bolets, amb molts anys d’experiència, a més dels clients locals, n’hi ha molts que venen de Barcelona. Asseguren que tenen el costum de passar pel mercat quan van a passar un dia a la muntanya ja sigui a buscar bolets o a fer qualsevol altra activitat.

Pel que fa a l’ambient, els paradistes coincidien en què per ser el primer matí de mercat, la quantitat de clientela no era dolenta, i afegien que era semblant a la d’altres anys, amb algunes excepcions. El mercat de bolets de Cal Rosal estarà obert cada dia fins a finals de novembre, quan acabi la temporada de bolets.