La broma que va fer el programa El Matí i la Mare que el va parir de l´emissora Ràdio Flaixbac al president espanyol va tenir la participació del navarclí Marc Casanovas, que es va fer passar per adjunt a la conselleria de presidència de la Generalitat, fent servir el seu propi nom.

En declaracions a Regió7, Casanovas es mostrava sorprès que hagués sortit bé i confessava que «quan vam tenir la idea no pensàvem que arribaríem tan lluny». Casanovas, que parla amb la Moncloa just abans que l´imitador de Puigdemont conversi amb el cap de l´executiu espanyol, explica que quan es van trobar amb la resposta positiva del Palau de la Moncloa «vam improvisar. No volíem malgastar el temps en preparar una trucada que era complicada».

Per aquest motiu, explica, va donar el seu nom real i es va inventar un càrrec que no sabia ni si existia però que «sona molt important. Ho vaig dir i ells no em fan cap mena de pregunta».

La idea de fer aquesta innocentada, comenta Casanovas, va sorgir per la posició que mantenen els dos presidents, cap dels quals es decideix a fer el primer pas per contactar amb l´altre.

A més, el dimarts, el dia abans d´enregistrar la trucada amb Rajoy, ja havien intentat contactar amb Carles Puigdemont fent-se passar per Rajoy, sense que en aquesta ocasió tinguessin èxit. I dimecres van decidir capgirar els papers «sabent que és una possibilitat remota que funcioni. Rajoy podria haver estat o no a la Moncloa, i nosaltres vam buscar el telèfon com ho pot fer qualsevol, a través del Google», diu Casanovas.

També afegeix, que en el cas del seu programa, «mai farem una tertúlia política, però amb aquestes bromes és una forma de parlar-ne».

D´altra banda, el navarclí, que forma part de l´equip del programa radiofònic matinal per segona temporada, també destaca «el fair play i la bona encaixada» que ha tingut la presidència espanyola en aquesta broma.