Un nadó de 6 mesos va aconseguir lliscar uns 210 metres sobre uns esquís aquàtics en un llac artificial de Florida (EUA), per aconseguir, segons els seus pares, el rècord mundial infantil en aquesta disciplina.

Zyla St. Onge, filla d'esquiadors aquàtics professionals, va aconseguir amb els seus 76 centímetres d'alçada i sense saber encara caminar, lliscar pel llac Silver a Winter Haven (Florida) sense l'ajuda de cap adult.

Segons els seus pares, Zyla és la persona més jove a aconseguir recórrer aquesta distància a la curta edat de 6 mesos i 27 dies, mentre que l'últim rècord registrat va ser el de l'ara wakeboarder professional Parks Bonifray, qui, amb 6 mesos i 29 dies, va recórrer aproximadament 30 metres.

La nena, que es va mantenir dempeus fins que el vaixell va arribar al final del llac, comptava amb la presència d'una desena d'adults que vigilaven de prop els moviments i trajectòria de la petita.

El pare va declarar haver contactat amb funcionaris del reconegut llibre Guinness dels Records, però des de la publicació li van indicar que no registraven res a involucrés a menors de 16 anys.

Els pares de la nena, que van pujar aquest dimecres el vídeo al Youtube en què es veu la gesta de la bebè, ja havien intentat batre la marca un dia abans, però Zyla només esquiar durant 19 metres.

No obstant això, un dia més tard la petita va aguantar sobre els esquís fins que el vaixell que la impulsava va haver d'aturar-se en arribar a la riba contrària del llac artificial.

"Ella és sens dubte l'esquiadora aquàtica més jove del món", va dir el pare, Keith St. Onge, al vídeo a Youtube, que ha rebut més puntuacions negatives que positives a la plataforma.