11 de maig de 2017
11.05.2017
40 Años
40 Años

Tres anys de presó per jugar a Pokémon en una església

El blocaire va instigar l'odi cap als creients al caçar aquests animalons al temple, segons la jutge

11.05.2017 | 17:26
Pokemon GO

El blocaire rus Ruslan Sokolovski, detingut l'any passat per caçar pokemons en una església als Urals, va ser condemnat aquesta setmana a d'3,5 anys de presó amb pena suspesa, després de ser declarat culpable de diversos delictes, entre ells el d'instigar l'odi cap als creients.

La jutgessa Yekaterina Shoponiak, que va donar lectura a la sentència, va assenyalar que la pena preveu un període de prova de tres anys en el curs del que quals Sokolovski podria ingressar a la presó per al compliment efectiu de la pena en cas que incorri en un nou delicte.

"Moltes gràcies a tot pel suport que m'heu prestat", va dir a la premsa el blocaire, de 22 anys, al terme de l'audiència, celebrada en un tribunal de la ciutat de Iekaterinburg i transmesa en directe a través de Youtube.

L'alliberament de Sokolovski va ser exigit per l'oposició i Amnistia Internacional (AI), no va admetre la seva culpa, va negar que sigui un extremista, com manté l'acusació, i va recordar que el seu delicte no és "en absolut violent".

A més, en el judici va assenyalar que té la seva mare al seu càrrec i que si és enviat a la presó durant diversos anys, ja no podrà encarregar-se d'ella.

La Fiscalia va acusar el blocaire de violar el dret a la llibertat de credo, però també d'altres dos càrrecs: instigar a l'odi i de tinença il·legal d'equips tècnics destinats a la captació secreta d'informació. I és que les forces de seguretat van trobar durant el registre del domicili de l'acusat un bolígraf espia amb càmera oculta incorporada.

Sokolovski va ser detingut després de publicar un vídeo titulat "Caçant pokemons a l'església", en què qualificava Jesucrist del "Pokémon més rar" i es lamentava que no havia aconseguit atrapar-lo.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit