El lleó Simba disposa d'autorització per viure en un recinte zoològic ubicat a Sant Jaume de Llierca. Els responsables del lleó, el matrimoni Eloi Cardellach i Mada Simbae, ho van fer públic al diari Ara.

La presència d'un lleó a Sant Jaume de Llierca va transcendir l'estiu passat, quan mitjans televisius van informar de la presència d'un lleó de més de 200 quilos al poble.

Llavors la parella propietària de l'animal tramitava la permanència de l'animal i ara han fet públic que han aconseguit el permís.

Fonts del consistori de Sant Jaume de Llierca han indicat que a l'Ajuntament no els ha arribat cap informació. Han puntualitzat que l'autorització referent a l'estada de l'animal depèn del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Tenir el lleó amb seguretat i segons marquen les normes ha estat la prioritat dels propietaris de l'animal. Van fer-se càrrec del lleó, quan tenia poca edat se'l van quedar per posar-lo en un santuari d'animals.

Van comprar una finca de 10 hectàrees a Sant Jaume de Llierca i la van adequar a les necessitats de l'animal i la seguretat de les persones. El recinte està envoltat d'una doble tanca de ferro de 4 metres d'altura.

El lleó està molt domesticat i els seus propietaris se li acosten sense por, però amb respecte. Arran d'haver viscut amb les necessitats cobertes pels humans, no sap caçar i no podria viure a la selva o al desert. L'animal menja 4 quilos de carn cada dia.

El lleó és jove, perquè té uns 2 anys 1 mig. Un lleó en llibertat té una esperança de vida d'entre 10 i 14 anys. En captivitat, els lleons poden viure més de 20 anys.