El Partit Animalista Contra el Maltractament Animal (PACMA) ha denunciat un altre cas brutal de maltractament a Espanya. Segons l'organització, una dona de Jaén, a la qual s'identifica amb les inicials EMVM, va matar un gat sotmetent-lo a dos cicles a la rentadora de casa, com a prova un vídeo difós a internet per la pròpia dona i que el partit també ha publicat a les xarxes socials.

La dona va gravar la seva actuació amb un telèfon mòbil i va compartir el vídeo a Instagram, acompanyant les imatges amb emoticones mentre es mofava de la sort de l'animal. "El gat segueix miolant, anem a fer una mica de sabó perquè sembla que no s'ha rentat bé", diu en un moment. Al final s'arriba a apreciar al gat agonitzant a l'interior de la rentadora i la dona assegura: "Ha mort. Sí. El gat de la mala sort".

PACMA ja ha anunciat que sol·licitarà una condemna exemplaritzant per a la sospitosa i recorda que el Codi Penal preveu una pena de fins a un any i mig de presó en casos de maltractament animal amb resultat de mort.

Malgrat que diversos usuaris d'Instagram li van recriminar la seva acció, la dona va amenaçar fins i tot amb seguir matant animals, adjuntat la foto d'un gos i amb la frase: "Pròxima víctima. No voleu que mati gats, ara gossos".

L'enregistrament ha despertat una onada d'indignació a les xarxes socials i una iniciativa per condemnar-ho recollit més 300.000 firmes a la plataforma change.org.