La restauració d'una escultura de Sant Jordi del segle XVI, que es troba a l'església de Sant Miquel d'Estella, ha despertat la indignació d'alguns i la hilaritat d'altres a les xarxes socials, on ja es compara aquest treball amb l''Ecce Homo' de Borja per l'escassa qualitat del resultat.

L'escultura mostra la típica imatge de Sant Jordi amb armadura, muntat a cavall i lluitant contra un drac, però la forma en què s'ha dut a terme la restauració, utilitzant colors uniformes, sobretot a la cara, ha fet que el nou aspecte sigui avui el motiu de conversa dels veïns d'aquesta localitat navarresa.

L'alcalde d'Estella, Koldo Leoz, ha comentat a Efe que «sí que sembla que la restauració deixa bastant que desitjar, es tracta d'una obra del segle XVI, una escultura policromada amb la qual cal tenir molta cura amb els materials que es utilitzen, perquè pot perdre tota la capa original».

El treball, ha assenyalat, l'ha realitzat una professora de manualitats d'Estella, pel que sembla per encàrrec del rector de l'església.

Segons l'alcalde, el treball es va realitzar «sense coneixement de l'Ajuntament per descomptat i suposo que sense coneixement dels tècnics competents en la matèria del Govern de Navarra, perquè imagino que haurien aconsellat un altre tipus de restauració».

«Si ens ho haguessin comentat, a l'Ajuntament hi ha persones molt conscienciades amb el patrimoni de la ciutat i haguéssim demanat un informe al Govern de Navarra perquè aconsellessin» sobre la forma de fer la restauració, ha apuntat Leoz, que ha assegurat que, «des del punt de vista patrimonial, històric i artístic és una llàstima» que ha passat.

Leoz, d'EH Bildu, ha declarat que aquest cas «és un exemple al meu entendre de la manca de control que hi ha de tot el patrimoni que hi ha a esglésies, que hauria d'estar en mans de l'administració pública, perquè la gran majoria de temples i d'obres han rebut sempre diners de la ciutadania i almenys hauríem de tenir un control sobre les mateixes perquè no succeeixin aquest tipus de coses».