L'Ajuntament de Órgiva (Granada) ha anunciat aquest dimarts accions legals contra Lucas González, d'Andy i Lucas, per insultar en un concert la seva regidora de Festes, María del Carmen Arenas, a qui l'artista va cridar des de l'escenari "mamarratxa" i "pocavergonya".

Els fets van tenir lloc aquest passat dissabte en aquesta localitat de l'Alpujarra granadina en un concert de la seva fira al qual van assistir més de 2.000 persones, va informar aquest dilluns a Efe l'alcaldessa, María Ángeles Blanco (PSOE), que considera "vergonyoses" les declaracions de l'artista perquè "no tenen cap raó de ser".

Segons la regidora, l'edil de Festes es va negar a que els banys públics situats a prop dels camerinos, els únics dels que disposava el recinte, estiguessin tancats, tal com pel que sembla havia demanat el grup al·legant que el públic voldria entrar per veure als artistes.

"Quan van arribar els del grup van dir que els serveis havien d'estar tancats i la meva regidora els va dir que no perquè molta gent necessitava entrar als banys", ha explicat Blanco, que ha assegurat que ningú va entrar a molestar els cantants.

Després d'aquesta discrepància, Lucas González va dir durant el concert que un poble com Órgiva no mereixia tenir "una regidora tan pocavergonya", segons recull un vídeo d'aquest moment difós en les xarxes socials.

"Hem volat quinze hores per venir (des de Mèxic) a Órgiva amb tot el nostre afecte, no ha parat d'insultar-nos des que hem arribat i nosaltres no hem fet res, va cega perduda. Tant me fa, perquè ho sapigueu, nosaltres acabarem el nostre concert perquè no mereixeu la mamarratxa que teniu", va afegir el cantant en relació a la regidora.

L'alcaldessa, que ja s'ha posat en contacte amb un bufet d'advocats per iniciar accions legals per aquestes declaracions, ha negat que la regidora estigués borratxa i ha lamentat l'ús que s'està fent del que ha passat per part del PP a la localitat per intentar "desprestigiar" a l'equip de Govern.