Ciutadans i PP han criticat avui pel seu "laïcisme" el pessebre que tradicionalment l'Ajuntament de Barcelona a la plaça de Sant Jaume.

La regidora de Ciutadans, Carina Mejías, ha acusat l'alcaldessa barcelonina, Ada Colau, de "fer el ridícul convertint el Nadal en el solstici d'hivern per acabar amb la tradició religiosa".

La regidora de Cs afirma que "el pessebre de la plaça Sant Jaume és un muntatge vergonyós" amb el qual Colau "pretén imposar la seva ideologia laïcista"

Mejías ha recordat que les festes de Nadal són un període religiós que celebren totes les ciutats importants del món i per això ha retret a Colau el seu intent de "sotmetre la ciutat a un ridícul internacional".

Ha criticat també "l'austera il·luminació dels carrers d'una ciutat amb projecció internacional", que, segons el seu parer, "decep els comerciants i no anima la campanya comercial més important de l'any".

El president del Grup Popular del consistori, Alberto Fernández, ha anunciat de la seva banda que en la pròxima Comissió de Cultura demanarà "la retirada del pessebre de Colau, perquè sigui substituït immediatament per un de tradicional".

Fernández Díaz ha demanat el suport de la resta de grups de l'oposició per "fer entendre a l'alcaldessa que Barcelona no necessita fer experiments per Nadal com convertir les figures del pessebre en cadires".

El polític del PP ha qualificat el pessebre del consistori de "bodriopesebre" i considera que està "buit de Nadal", i és "més laic que tradicional".