04 de febrer de 2019
04.02.2019

El mapa viral que situa Catalunya a Galícia

Un pub de Santiago mostra una cartografia on Manresa és a Santiago i les platges de Barcelona són a l'Atlàntic

04.02.2019 | 17:40
El mapa viral que situa Catalunya a Galícia

Manresa és a Santiago de Compostela i Barcelona està banyada per l'Atlàntic en plena Costa da Morte. Això és el que mostra un mapa penjat en un pub de Santiago de Compostel·la, i que s'ha fet viral des que una internauta de Vigo (Bendita Vesania, @aldaradc29 a Twitter) el compartís en el seu perfil d'Instagram i d'aquí passés a Twitter. El més curiós d'aquest mapa és que s'han invertit els topònims corresponents a Catalunya i Galícia , però la resta del mapa d'Espanya està correctament retolat. Així, Santiago de Compostela també s'ha convertit en la capital del Bages.

"Quan et compres els mapes en un 'xino' pot passar qualsevol cosa", diu en el seu tuit la tuitera Yoli Vidal (@YoliVidal), resident a Santiago. Explica que el mapa està penjat en un pub de la ciutat compostel·lana, El Medusa, des de fa anys. "La foto la va publicar una companya de Vigo, @BegoBouzas, i jo la vaig compartir", explica la tuitera, que recorda haver rigut molt amb els seus amics quan va veure el mapa per primera vegada. "No te n'adones fins que t'acostes i t'hi fixes. Només està canviat Catalunya i Galícia".

El tuit de Yoli Vidal ha format un fil de respostes, pràcticament totes de molt bon humor. Hi ha molts catalans que celebren poder gaudir dels restaurants gallecs sense moure's de Catalunya. I a Galícia, segons aquest mapa, es podrien veure cada 15 dies les actuacions de Messi en directe. "El millor és el bon rotllo que causa el mapa, ningú s'ho ha pres malament", comenta Yoli Vidal, que no coneix l'origen del mapa, tot i que sospita que podrien haver-lo comprat en alguna botiga xinesa, on, recorda, s'han posat a la venda articles erròniament retolats, com pilotes del Reial Madrid amb l'escut del Barcelona o vestits de Spiderman amb el logotip de Superman.


Compartir a Twitter
Compartir a Facebook