Els habitants de Villarramiel, un petit poble de la Tierra de Campos de Palència, estan perplexos per l'aparició de sobres amb cinquanta euros, en alguns casos amb quantitats majors, a les bústies i sota les portes d'almenys una quinzena de veïns de la localitat sense cap explicació.

L'alcaldessa de Villarramiel, Nuria Simón, ha explicat a EFE, que els primers sobres van aparèixer la setmana passada i que, ara com ara, són 16 les persones del municipi que han vist amb 'sorpresa' que els havien deixat un sobre color sèpia amb diners a la seva bústia, sota la porta o fins i tot a la cistella de la bicicleta.

Un degoteig de diners que està caient de forma aleatòria per diferents zones d'aquest poble que no arriba al miler d'habitants. Els veïns intenten buscar una explicació lògica que alguns adjudiquen a simple generositat i uns altres reben amb certa desconfiança.

De fet, alguns dels 'beneficiats' han anat al banc per comprovar que es tracta de diners en curs legal i no són falsos, i fins i tot a la Guàrdia Civil.

És el cas de Candelas, una de les primeres "afortunades" amb el sobre "generós" del qual ja no queda ni sobre, ni diners, perquè això va passar fa una setmana i ja s'ho ha gastat a la carnisseria.

"En venir de la compra i obrir la bústia en lloc del correu i les factures de sempre hi havia un sobre marró amb 50 euros", ha relatat a l'Agència EFE, assegurant que no té "ni idea" de qui ha pogut ser, però el primer que va fer va ser anar a la caserna de la Guàrdia Civil.

"Com eren diners legals, em va alegrar el dia i me'ls vaig gastar", ha afirmat, donant les gràcies a qui hagi realitzat la generosa obra.

El cas és que no existeix cap lògica entre els destinataris: ni per edat, ni per nivell de recursos, ni perquè viuen en el mateix carrer. Fins i tot els sobres contenen quantitats diferents: en alguns hi ha fins a 70 euros i en algunes cases han deixat fins a dos sobres, i a més apareixen en moments diferents del dia o la nit.

El fet és que al municipi no es parla d'una altra cosa i ja comencen a pensar que tenen a Villarramiel "una espècie de Robin Hood", un desconegut que va deixant sobres amb diners pel poble sense que ningú pugui ni imaginar quines són les seves veritables intencions.