La macabra criatura viral que va aparèixer l'estiu passat ho ha tornat a fer. Momo és un repte viral que apareix a les xarxes socials per dir als usuaris que facin certes coses, normalment perilloses. Ara també apareix en alguns vídeos infantils o xarxes socials que veuen els nens i que els pares molts cops no controlen.

Aquest fet ha provocat que la policia intervingui i ho ha fet amb un comunicat a les xarxes socials en el que assegura que "és important que els pares supervisin els vídeos" i que " no comparteixin" les imatges. En el comunicat la policia també demana que en cas de trobar-se amb algun d'aquests vídeos, "s'ha de reportar el vídeo a la pròpia plataforma o xarxa social" amb l'objectiu d'eliminar-lo.

Què és Momo i quin és el seu origen

Suposadament estem davant d'una criatura malèfica que viu al ciberespai. Segons diuen els usuaris que ho han provat, Momo parla diversos idiomes i es pot conversar amb ella. Asseguren que té informació personal de tothom i que fins i tot sap si alguna persona propera ha mort. I deixar Momo parlant sola pot tenir les seves conseqüències, la llegenda urbana diu que no respondre a aquest personatge no és bona idea. Si Momo s'enfada amb tu, fa que desapareguis d'aquest planeta sense deixar cap rastre.

Deixant de banda la història fictícia, la imatge de Momo prové d'una obra d'un artista japonès que es va presentar a una exposició de terror l'any 2016 a Tòquio. Aquesta és la imatge de l'escultura original i en la que s'ha inspirat Momo: