L'Ajuntament d'Estepona (Málaga) s'ha vist obligat a tancar el tobogan urbà més gran d'Espanya hores després de la seva obertura degut a les lesions que han compartit per les xarxes socials alguns dels primers usuaris.

El tobogan es troba situat al parc de Los Niños, té una longitud de 38 metres i permet salvar el trajecte que hi ha entre els carrers Sofia i Eslovàquia, amb un desnivell que oscil·la entre els 32 i 34 graus. Es tracta d'una estructura semicircular fabricada en acer inoxidable que, segons l'Ajuntament, pot ser utilitzat per persones de totes les edats.

El tobogan forma part de les obres d'ampliació del parc que inclou un camí per als vianants al costat de l'estructura de 2,30 metres d'alçada, amb baranes de seguretat, que també permet connectar ambdós carrers.

El tobogan es va posar en servei ahir a la tarda i les lesions d'algunes de les persones que l'han provat circulen ja per les xarxes socials. Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament d'Estepona ha ordenat una revisió complementària del tobogan, a l'empresa instal·ladora del mateix, la seguretat i homologació havien estat certificades per l'empresa especialista que l'havia instal·lat.

L'Ajuntament havia col·locat indicacions de com s'ha d'usar el tobogan de forma adequada per no comportar riscos. Entre elles, les de prohibit baixar tombat, obligatori baixar assegut i amb els braços recollits o no fer servir la instal·lació si està sent usada per una altra persona, entre d'altres recomanacions.

D'aquesta manera, el consistori afirma que la imatge difosa àmpliament per xarxes socials correspon a un fet aïllat, ja que més d'un miler d'usuaris van provar ahir aquesta infraestructures fent un ús adequat de la mateixa i, per tant, sense cap incidència; si bé, el consistori davant aquesta situació, ha sol·licitat aquesta nova revisió per reforçar el convenciment sobre les màximes garanties de l'ús del mateix.