La xarxa està de dol. Grumpy Cat, la gata més famosa d'Internet, ha mort als 7 anys, segons han informat els seus propietaris a través de Twitter. Gumpy, que en català significa rondinaire, era conegut per la seva expressió facial i el seu mal humor, característiques que han donat peu a mil i un memes fets amb la seva imatge.

"Estem de forma inimaginable trencats en anunciar la pèrdua del nostre estimat Gat Grumpy", ha piulat Tabatha Bundesen, amo de l'animal, que també ha explicat que "Grumpy va patir complicacions d’una recent infecció urinària que, per desgràcia, es va fer massa difícil per a ella". La gata va morir "tranquil·lament el matí del dimarts 14 de maig a casa seva".

El nom real de la gata era Tardar Sauce i la seva popularitat ve del desembre del 2012, quan el germà de Tabatha Bundesen, Bryan, va penjar una foto de l'animal a la web de notícies socials Reddit. La imatge anava acompanyada del subtítol rondinairs.

El perfil "The Official Grumpy Cat" a Facebook té més de 8 milions de "M'agrada" i Grumpy s'ha convertit en una icona d'internet. El 2013 va aparèixer a la portada de The Wall Street Journal i també a la portada del New York Magazine. Aquell any també va guanyar el Meme de l'Any de BuzzFeed als Webby Awards i el primer premi d'Or Kitty a la segona edició del Festival de Cinema de Vídeos de Gats a Internet.