Hem vist en nombroses pel·lícules que els taurons acudeixen veloços quan ensumen una mica de sang. Però, és això real o és un fals mite? Mark Rober, un exenginyer de la NASA reconvertit avui en youtuber, ha volgut comprovar en un vídeo què hi ha de cert sobre aquesta qüestió.

Com era d'esperar, el vídeo s'ha convertit en viral i acumula en poc temps més de 30 milions de reproduccions.

En la primera part del seu experiment, realitzat en aigües de les illes Bahames, Rober posa com a esquer per als esquals diversos tipus de líquids: aigua de mar, oli de peix, orina i sang de vaca.

Al cap d'una hora, un total de 41 taurons van ser atrets per la sang de vaca, mentre que quatre es van interessar per l'oli de peix. Ni l'orina ni l'aigua de mar van enxampar-ne a cap.

Després d'aquesta prova va arribar el torn de la sang humana. Rober va utilitzar dues taules de surf que bombejaven sang humana a diferent velocitat.

Una hora després, ni un sol tauró s'havia acostat a cap de les dues taules. "No és un experiment perfecte, però crec que és segur dir que si cap tauró ve a veure 15 gotes de sang humana per minut enmig d'aigües infestades de taurons, probablement coincidiràs amb que alguna cosa falla", explica el youtuber.