Agents del Cos Nacional de Policia van sorprendre un home que passejava un gos de peluix en un carrer de Palència durant la nit de dilluns passat, a qui van advertir que estava infringint les normes de l'estat d'alarma decretat pel Govern d'Espanya pel coronavirus.

Els agents van sorprendre aquest individu a molt pocs metres de la Comissaria Provincial de Policia, han confirmat aquest dimarts a Efe fonts de la Subdelegació del Govern.

El moment va ser gravat per un veí i compartit pel sindicat de policia Jupol a Twitter, on en les últimes hores ha rebut milers de visualitzacions. Davant d'aquesta situació Jupol ha demanat «sensatesa» durant l'estat d'alarma, i ha recordat que quedar-se a casa és «una qüestió de salut pública». «Estem davant d'una situació molt greu per anar pel carrer intentant enganyar la policia», afirma el sindicat a la xarxa social. «No ens enganyes i a més seràs sancionat», han advertit.

La Subdelegació del Govern ha informat que l'home no ha sigut sancionat, ja que va entendre l'advertència i no es va resistir a l'autoritat. Al contrari, sí que ha sigut proposat per a sanció administrativa un altre home que va ser sorprès per una patrulla de la Policia Nacional bevent cervesa en un banc del carrer, a Palència, fins a en dues ocasions. En la primera els agents li van advertir que no es podia fer i en la segona van decidir obrir acta de sanció administrativa que haurà de resoldre la Subdelegació del Govern.