Un vigilant de seguretat privada del Metro de Barcelona va sorprendre i va gravar una parella saltant-se el confinament per mantenir relacions sexuals a l'interior d'un fotomaton de l'estació de Plaça Espanya. Segons el secretari organització del Sindicat Professional de Seguretat Privada, Ignacio Arroyo, l'escena va ser capturada ahir dimarts cap a les 18.00 hores i que pots veure en vídeo en aquest article d'El Periódico. El coit entre dues persones, també alienes a les restriccions de mobilitat per al tren suburbà, té lloc en un espai públic que, segons els sindicats de treballadors de seguretat, s'ha degradat en paral·lel a la pandèmia. Una versió que no coincideix amb la de TMB i els Mossos d'Esquadra.

Fonts de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) confirmen que, malgrat que l'episodi no va ser comptabilitzat com una incidència, sí que consta que un vigilant va cridar ahir dimarts l'atenció a una parella en aquesta estació que, efectivament, va ser sorpresa intimant a la màquina de fotografies.

En el vídeo s'escolta dir a l'home des de darrere de la cortina aquesta frase: «Ens estem fent una foto». El vigilant respon amb un «sí, clar». A continuació es veu com inicia el moviment de pujar els calçotets i, conscient que la cortina deixa al descobert les cames, reflexiona i promet que de seguida marxen.

L'episodi, o l'anècdota, per a Arroyo reflecteix el deteriorament que està patint el metro durant els últims dies. L'afluència d'usuaris ha descendit en picat, però la presència de persones conflictives -entre els quals hi ha també un percentatge preocupant de menors estrangers no acompanyats, 'menes'- que no accepten el confinament s'ha mantingut i ha provocat un paisatge a l'interior del metro que inquieta aquests treballadors.

Des del sindicat ADN, Sergio Sánchez coincideix amb Arroyo i afegeix que han avisat a la Generalitat que han notat que els carteristes que encara actuen malgrat les restriccions busquen robar targetes de crèdit -a través de robatoris violents, ja que sense aglomeracions és gairebé impossible furtar en la distracció- des que els bancs han augmentat el límit de pagament sense introduir el codi de seguretat en una mesura presa per prevenir el contagi.