Karina, sí, la del ‘baúl de los recuerdos’ i les ‘flechas del amor’, la dona que va representar Espanya al Festival d’Eurovisó de 1971, on va quedar segona amb ‘En un mundo nuevo’, s’ha convertit, sense ella buscar-ho, en tot un fenomen a Instagram aquest any estrany. Després de convertir-se en ‘la musa de les mascaretes’ i en carn de mems a partir del seu espontani i divertit vídeo amb la seva cançó cantada davant la pantalla i ajudant-se d’un ventall en la que instava al seu ús i mantenir la distància social, «perquè un altre confinament no, no, no, sisplau», continua acudint a la seva cita habitual amb els ‘instagrammers’, molts des de l’altre costat de l’Atlàntic, a comentar el seu dia a dia.

En una entrevista a ‘El Español’, la cantant de Jaén, de 73 anys, assegura a més que el recolzament de tanta gent anònima ha sigut vital per aixecar-li l’ànim. «A mi els vídeos m’han ajudat a no caure en una depressió, m’han distret molt, i la gent s’ha divertit».

Ahir mateix, la cantant obria una pantalla al digital des de casa seva, amb les seves fotos i records penjats a la paret, per proclamar: «Estimats amics d’Instagram. Estic molt contenta i molt agraïda a tants missatges tan bonics i tants vídeos com m’arriben. Em feu rejovenir. Aquesta és la veritat. Hi havia una pel·lícula que s’anomenava així, ja que així em sento jo».

Projectes per a televisió

Karina informava a més que no pot explicar res sobre els nous projectes televisius que li ronden. «Volia fer-vos una sorpresa, però no pot ser. Ho sento moltíssim perquè les coses no estan firmades. Són projectes preciosos per a televisió, però no puc dir res perquè fins que no estiguin firmades les coses no són segures. I si després cauen com costa després pujar-ho». La seva última actuació va ser a primers de març al carnaval de Las Palmas de Gran Canària.

La cantant no esperava tanta repercussió amb aquesta nova faceta seva -abans n’hi va haver d’altres i també molt comentades, amb la seva relació amb el seu exmarit Juan Miguel, el pare de la seva filla Rocío. «No, i ara. Des del confinament vaig començar a fer els vídeos per a Instagram, primer per distreure’m, perquè estava molt atabalada a casa, i també per donar ànim a la gent gran, que ha sigut la més afectada. Cantava les meves cançons de sempre i intentava transmetre’ls alegria». Era la seva filla que l’ajudava amb els vídeos i la tecnologia.

La cantant està molt conscienciada amb la necessitat de seguir les normes sanitàries. «Jo vull cuidar-me, soc població de risc. No vull agafar ‘el bitxo’ perquè vull continuar vivint i poder veure créixer els meus nets. Cada un ha de ser responsable», proclama sense voler entrar a jugar postures ambigües com la de Miguel Bosé. «Miguel, si no portes mascaretes no et puc fer un petó ni veure’t a prop. Posa’t les mascaretes», li deia en un altre vídeo. I demana al Govern que no cessi «en la seva lluita contra la pandèmia».

Karina explica que ha pres moltes precaucions, sobretot durant el confinament, i que va començar a pujar vídeos animada per les seves filles, Azahara i Rocío, que l’instaven que s’arreglés com si hagués de sortir de casa, pentinada i maquillada. Ara té gairebé 18.000 seguidors. «Per Cristina Aguilera seran pocs, però per a mi és fenomenal».