22 de setembre de 2020
22.09.2020
Regió7

Mor Longcat, l'últim dels aristogats d'internet

El felí, de 65 centímetres des de les potes al capdavant, es va fer popular en els primers muntatges virals de principis de segle

22.09.2020 | 15:43
Mor Longcat, l'últim dels aristogats d'internet

Longcat, el gat llarg conegut com el rei dels mems des de principis dels 2000, ha mort a la ciutat de Kochi, al Japó, on vivia des de feia 18 anys. El seu estirat cos –mesurava 65 centímetres des del cap a les potes–, el pèl blanc i el posat, amb les peülles aixecades, el van convertir en una icona dels primers muntatges virals d'aquest segle.

Shiroi, que significa 'blanc' en japonès, i que era el seu veritable nom, va aconseguir fama internacional a partir del 2005, entrant per dret a l'Olimp dels gats, on ja havien gravat amb cisell el nom d'altres famosos felins, com la rondinaire Grumpy Cati la petita Lil Bub. Aquests dos gatets van passar a millor vida l'any passat, després de deixar desolats milers de fans a Youtube i Instagram, així com un bon matalàs econòmic als seus amos, ja que les mascotes tenien línies de marxandatge, contractes de publicitat i fins i tot van protagonitzar videoclips i pel·lícules.

Aquest no va ser el cas de Longcat, la glòria del qual no es va traduir en abundants beneficis per a la seva propietària, si bé alguns dissenyadors van arribar a utilitzar la seva imatge per estampar-la a llargues tovalloles de dutxa.

Diumenge passat, expliquen mitjans asiàtics, l'aristogat es va sentir malament i la propietària el va portar a la clínica veterinària. El seu estat era tan feble, que va morir al cap de poques hores, explica l''Stand News'.

Més alt que el Burj Khalifa

Longcat era un gat més estilitzat del normal, però els internautes encara ho van fer més gran en els seus muntatges. En alguns dels més populars, el mix va superar l'altura del gratacel més alt del món, el Burj Khalifa de Dubai, i fins i tot traspassa els límits de l'atmosfera. I fins i tot se les va veure amb Godzilla.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit