El suïcidi d'un nen de 10 anys a Nàpols ha commocionat el món. El petit va obrir a la nit la finestra de casa seva, es va enfilar per la barana del balcó i es va deixar caure al buit esperonat per un joc de les xarxes socials, segons ha publicat el diari 'Corriere de la Sera'.

La notícia, de la qual s'han fet ressò els mitjans de comunicació d'arreu del món, reprodueix el missatge que el nen va deixar per a la seva família abans de precipitar-se des de l'onzè pis on vivia: «Mama, papa, us estimo, però he de seguir l'home de la caputxa».

La policia treballa amb la hipòtesi que el petit va poder ser víctima d'un joc de les xarxes socials denominat Jonathan Galindo. Es tracta d'un home amb caputxa negra que té l'aparença canina de Goofy, el personatge de Disney, i que demana «amistat» en diferents xarxes socials a perfils de gent molt jove, a qui llança desafiaments.

Aquest nou fenomen, que recorda altres com el de la Ballena Blava, va néixer a Amèrica i va entrar a Europa en primer lloc a Espanya i Alemanya, per acabar recalant a Itàlia, on s'ha cobrat la seva primera víctima mortal.

Els mitjans italians informen que la Fiscalia de Menors ha obert un expedient i les forces policials han decomissat el telèfon mòbil i la consola de videojocs que utilitzava el menor. Els pares, que van descobrir el cadàver del seu fill en escoltar en plena nit el cop, asseguren que era un nen feliç i sense problemes, i només refereixen que en els últims dies semblava tenir algun tipus de preocupació.

Després de conèixer la tragèdia, els pares d'amics del petit van començar a difondre enllaços i captures d'imatge sobre l'esmentat joc de les xarxes socials.