El vídeo de Marta C. González, que va ser primera ballarina del Ballet de Nova York als anys 60, movent-se des de la seva cadira de rodes al compàs d''El Llac dels cignes', de Txaikovski, ha entendrit usuaris de tot el món. La gravació pertany a una campanya de l'associació Música per Despertar, que proposa teràpia musical a persones amb problemes de memòria o demència senil, com el cas de la Marta.

El psicòleg granadí Pepe Olmedo, fundador i director de la referida associació, ha explicat a Efe que va gravar fa ara més d'un any aquesta artista quan era a la Residència Mur d'Alcoi (Alacant), i que aquests dies ha penjat la seva reacció per recordar-la diversos mesos després de la seva mort.

Vídeo viral

Des de l'entitat han detallat que no van aconseguir arxius de vídeo de la ballarina, tot i que sí que han compartit altres records d'ella: un diploma de la seva escola de dansa i una imatge dels anys 60 que van aconseguir reconstruir.

Amb tan sols uns quants dies, més de vuit milions de persones han vist el vídeo a xarxes socials com TikTok, Instagram, YouTube, Facebook i Twitter.