Un fil de Twitter creat per Elena Cañizares, una estudiant d'Infermeria, s'ha convertit en el tema protagonista a la xarxa social aquest diumenge. La jove va publicat en el seu compte una història que ha indignat els usuaris de la xarxa social i que ha servit per remoure consciències. La jove va compartir la seva desesperació en haver-se contagiat de coronavirus mentre realitzava les seves pràctiques en un hospital i haver descobert que les seves companyes de pis la volien fer fora per estar contagiada. La resposta de Twitter no es va fer esperar. L'actitud de les companyes de Cañizares va provocar un terratrèmol de 100.000 comentaris opinat sobre els fets. I els memes sobre el tema tampoc van tardar en arribar.

"Ahir em vaig fer la PCR perquè sóc estudiant d'infermeria i haig de fer pràctiques. Porto 15 dies relacionant-me només amb les meves tres companyes de pis i el meu xicot. M'ha enxampat al pis de Ciu on visc el 90% del meu temps i les meves companyes van marxar als seus pobles el cap de setmana. Els informo que he donat el positiu, em diuen per videotrucada que me n'hauria d'anar al meu poble amb els meus pares (de més de 60 anys, un infartat i un altre amb hipertensió) perquè elles, quan acabin la quarantena que han de fer per haver estat juntes, puguin tornar al pis. Els dic que jo no sortiré de la meva habitació, que la rastrejadora m'ha dit que no puc anar-me'n a cap lloc, i els dic això dels meus pares". Així començava el fil de Twitter d'Elena que ha provocat una pluja de crítiques per la manera d'actuar de les seves companyes, que titllen d'egoista, poc solidària i gens empàtica.

La jove infermera relata que durant les converses amb les seves companyes, ella els explica que, pel protocol covid, no pot abandonar l'habitatge i molt menys per anar-se'n a casa on viuen els seus pares, que són dues persones de risc. Elena els assegura que no sortirà del dormitori i que, per no tenir contacte amb la resta de zones de la llar, els diu que poden portar-li els "tuppers" amb menjar a la porta de la seva habitació. En cas d'anar al servei -l'habitatge té dos banys-, aniria amb doble màscara i "desinfectant-ho tot després".

Només la insinuació per part d'Elena que tan sols necessitaria que li acostessin els "tuppers", ja preparats, per no haver d'anar ella a la cuina va provocar la indignació de les seves companyes: "Tenim la nostra vida, no tenim per què estar en aquestes condicions. Per això tens casa teva (la dels seus pares). No tens per què afectar altres famílies tenint la teva pròpia casa".

No obstant això, la preocupació de les dues joves, anomenades en el xat de WhatsApp Rocío Piso i Ángela Compañera, no és precisament la salut d'Elena: "Tu et vols quedar aquí a costa que tres persones s'hagin de fotre i no puguin anar al pis a fer la seva vida normal. Tenim universitat i gimnàs i tu no penses en això", li contesten.

La conversa entre les companyes continua entre retrets a Elena Cañizares a qui acusen d'egoista. Els intents de la infermera per fer-los entendre que no pot anar a la casa seva perquè no vol posar en risc els seus pares són inútils com també fer-los entendre que el pis on viu amb elles és en realitat casa seva. "Quan una de nosaltres doni negatiu i totes estiguem d'acord que marxis, has de marxar. Som tres contra una. És que no hi ha més. Això va per votació", li diu una de les companyes. Una altra va més enllà i afirma que encara que les tres donin positiu, l'Elena hauria de marxar perquè "després cadascuna trigarà un temps determinat a donar negatiu". "Si estem totes d'acord que marxis, hauràs de marxar. Estàs posant en risc la nostra salut. No hi ha més", sentència una altra, mentre totes insisteixen que no l'ajudaran ni li portaran menjar i que ha de marxar.

Finalment, Elena Cañizares va optar per bloquejar les seves companyes de pis i fer pública la seva situació mitjançant un fil a Twitter. Al cap de pocs minuts, la història va començar a circular per les xarxes socials i els comentaris en suport a la jove infermera s'han multiplicat des d'aleshores.

Finalment, esborra el fil

Després del rebombori a les xarxes socials, el cas d'Elena Cañizares ha arribat aquest dilluns a la televisió. La jove ha aparegut a 'Espejo Público', on ha resumit els fets: "Em van dir que si elles donaven negatiu en la prova jo havia de marxar del pis per no conviure amb mi. Els meus pares són persones de risc i a més per llei no puc moure'm si estic contagiada. Em van dir que no posés excuses perquè podia agafar el cotxe i marxar, que elles no podien portar-me els "tupper" a la porta. Que si elles tres votaven que jo havia de marxar, seria així".

L'assumpte no ha quedat aquí, ja que Cañizares ha parlat també amb 'La hora de la 1', on ha confessat que finalment ha decidit esborrar el fil amb totes les converses després de tot l'enrenou generat. "Està tot una mica fora de control, quant a periodistes i gent que jo no conec que estan assetjant el meu cercle i a mi", ha manifestat.

Elena ha volgut fer una petició als usuaris: "Que deixin d'insultar les meves companyes i que deixin de buscar-les, perquè si jo no les he esmentat és perquè no vull que la gent estigui en contra d'elles". "Estan insultant gent que es diu així i aquesta no és la meva intenció. Acabo d'esborrar el fil perquè gent del meu poble diu que l'estan assetjant", ha lamentat la jove.