Després del tancament de temporada de 'HIT', TVE va emetre aquest dilluns l'última entrega de '¿Quién educa a quién?' el debat presentat per Mamen Asencio que ahir a la nit es va centrar en el futur de l'educació espanyola després de l'aprovació de la nova llei d'educació. Aquest comiat ha causat un enorme enrenou en xarxes socials per la intervenció de Rubén Gil, un jove estudiant que va fer una afirmació que queda molt lluny de la realitat.

Enmig del debat de la televisió pública, el convidat va assegurar que «a Catalunya, si vas a un establiment i parles en castellà, no t'atenen». Unes paraules rotundament falses que van començar a ser desmentides ràpidament per molts espectadors del programa a través de les xarxes socials, tant catalans com persones d'altres llocs que coneixen de primera mà que això no és cert.

El jove, que va resultar ser afiliat de les Noves Generacions del PP i simpatitzant de polítics com Cayetana Álvarez de Toledo o Isabel Díaz Ayuso, com han recollit diversos usuaris, també va arremetre contra Pedro Sánchez: «El president del Govern ha cedit davant ERC la vehicularitat del castellà. Per mantenir-se en el poder ha venut el futur del nostre país».

Durant el seu discurs també va dir que el castellà «no es pot deixar en mans de gent que l'odia o dels que promouen boicot cap als qui el parlen». «Gràcies a Déu tenim una llengua parlada per més de 400 milions de persones, Espanya és el bressol del castellà i l'hem de cuidar», va finalitzar.