L’homenatge a Diego Armando Maradona no va ser unànime perquè una jugadora del Viajes Interrias FF es va asseure a la gespa d’esquena a tothom en senyal de protesta quan la resta de companyes, rivals i persones que hi havia al camp estaven fent un sentit minut de silenci.

Es tracta de Paula Dapena, de 24 anys, que aquest dissabte va ser fidel a les seves idees feministes i va decidir no seguir el breu i emotiu acte que es va portar a terme a la Ciutat Esportiva d’Abegondo, a la Corunya, on el seu equip jugava un amistós amb el Deportivo Abanca de la Liga Iberdrola.

«Vaig dir que jo em negava a guardar aquest minut de silenci per un violador, pedòfil, puter i maltractador i que si m’havia d’asseure a terra i donar l’esquena, doncs ho feia», va explicar hores més tard a pontevedraviva.com.

Aquesta noia va argumentar que si, tres dies abans s’havia commemorat el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència sobre la Dona sense que es guardés un minut de silenci per les víctimes «llavors, òbviament, no estic disposada a guardar un minut silenci per un maltractador i no per les víctimes».

«Per ser jugador, primer s’ha de ser persona»

Dapena, no obstant, reconeix que Maradona va fer història i va ser un esportista «amb unes qualitats i habilitats futbolístiques espectaculars». Però no va ser suficient per a ella perquè per ser jugador, primer s’ha de ser persona i tenir uns valors més enllà de les habilitats». «És tenir dos dits de front i una mica de sentit comú», va afegir.

La futbolista va comentar que en el descans se li va acostar l’entrenador de l’equip rival per preguntar-li pel seu gest i, que quan l’hi va explicar, aquest la va felicitar.