El Rubius és l’últim en una llarga llista de ‘youtubers’ que han decidit traslladar la seva residència a Andorra, un país que té una política fiscal més laxa i per això permet a aquest tipus de creadors pagar menys impostos dels que els corresponen a Espanya. Així ho ha explicat ell mateix. Després d’una dècada tributant a Espanya, l’‘streamer’ espanyol més internacional s'ha mudat per engrossir encara més la seva butxaca, ja que se li estimen uns ingressos anuals de més de 4 milions d’euros.

Precisament per la voluminositat de les xifres, les xarxes socials han bullit i han fet que El Rubius sigui ‘trending topic’, i no per lloar la seva decisió. No ho han fet ni els que amb prou feines el coneixen de nom ni tampoc els seus milions de seguidors. «Me n’hauria anat fa molts anys. Literalment, tots els meus amics són allà», ha justificat el ‘youtuber’, unes excuses que no han convènçut. «Sé que hi haurà gent que em criticarà, però no em preocupa, parlen sense saber-ne res», ha afirmat.

La decisió d’El Rubius arriba uns dies després que un altre famós creador de contingut a les xarxes, Ibai Llanos, anunciés precisament el contrari: que es queda a Espanya. De fet, va afirmar que se sent orgullós de continuar pagant els seus impostos al seu país natal. I les comparacions són odioses.