Hores després que l'exmandatari Donald Trump abandonés la Casa Blanca, un misteriós botó vermell que havia manat instal·lar, no per a emergències, sinó per avisar que s'havia quedat sense la seva beguda preferida, la Coca Cola light, va desaparèixer de l'escriptori que ara ocupa el nou president dels EUA., Joe Biden, al Despatx Oval.

El detall hauria passat desapercebut de no ser per una publicació a Twitter del comentarista polític i presentador Tom Newton Duun, en la qual va cridar l'atenció sobre el dispositiu, que bé podria semblar-se al temut botó per activar els míssils nuclears que en més d'una pel·lícula apareix al despatx presidencial.

"El president Biden ha tret el botó de la Coca Coca light. Quan Tim Shipman i jo vam entrevistar Donald Trump el 2019, ens va cridar l'atenció el que podria fer aquest botó. Finalment, Trump el va pressionar i un majordom va portar ràpidament una Coca-Cola light en una safata de plata. Ja no hi és", va escriure Dunn.

El missatge inclou una seqüència de fotos en la qual s'observa una caixa de fusta en la qual sobresurt un petit botó roig i que està ubicada al costat dels telèfons que Trump utilitzava, però que el primer dia de Biden a la Casa Blanca ja no hi és.

La publicació es va convertir en viral aquest dijous i fins i tot mitjans locals es van fer ressò del comentari.

Trump i Biden, amants de la Coca-Cola

L'afició de Trump per menjar hamburgueses i el rumor que és capaç de beure dotze llaunes de Coca Cola al dia són part de les històries que envolten l'exgovernant, poc aficionat a l'exercici físic, tot i que sí que ho és a practicar golf.

La publicació The Hill va citar aquest dijous el llibre "Team of Vipers" ('Equip d'escurçons') que el 2019 va publicar l'exassessor de la Casa Blanca Chris Sims, que va indicar que l'exgovernant utilitzava el botó vermell com una manera de fer broma amb els visitants en suggerir que podia activar l'arsenal nuclear.

"Del no-res, de sobte pressionava el botó", va escriure Sims sobre l'expresident, va recordar aquest dijous The Hill.

"Sense saber què fer -va afegir el relat-, els convidats es miraven uns a altres amb les celles arquejades. Moments després, un majordom entrava a l'habitació amb un vas ple de Coca-Cola light en safata de plata, i Trump es posava a riure".

L'informe va apuntar que Biden, que des d'aquest dimecres va assumir el càrrec de 46è president dels Estats Units, comparteix amb el seu antecessor el gust pels refrescos.

Segons la versió, un proveïdor de càtering que va treballar amb el nou governant va dir al diari The Washington Post l'any passat que a Biden li agradava tenir Coca-Cola Zero al rebost.