Els investigadors han captat el moment inèdit d’una tortuga gegant d’Aldabra, presumptament vegetariana, atacant i menjant-se una cria d’ocell als boscos de l’illa Fregate, a les Seychelles. En el vídeo es pot observar com s’acosta a la presa i l’ataca clarament per alimentar-se.

«És un comportament inesperat, ja que mai s’havia vist abans en tortugues salvatges» ha afirmat Justin Gerlach, director d’estudis de biologia a Peterhouse, Cambridge, i membre del Museu de Zoologia de la Universitat de Cambridge. «Va perseguir i va capturar la cria per matar-la i menjar-se-la», ha explicat en el seu estudi publicat a la revista científica Current Biology.

Més astúcia i menys rapidesa

D’aquesta manera, s’ha demostrat que no fa falta tenir rapidesa o reflexos a l’hora de capturar preses: «Ha sigut una trobada bastant lenta, la tortuga es movia al seu ritme normal, caminant lentament en pau, però la intervenció ha durat uns set minuts i ha sigut una mica terrorífica», ha explicat Justin Gerlach a la revista.

Els experts han afirmat que aquest nou –i estrany– comportament depredador ha sigut causat per la inusual combinació entre les colònies d’orenetes que han niat als arbres de l’illa de Fregate i el territori de les tortugues gegants en aquesta, on habiten unes 3.000 tortugues.